SP Fönster, Gavlefastigheter och Mjölkbonden Ulf Andersson från Yg, Färila nominerades till Gävle Energis Miljö- och Klimatpris.

- Vi vill som ansvarstagande energibolag stimulera andra till aktiva klimatinsatser, säger Gävle Energis VD Per Laurell som arbetat hårt för att få dela ut priset vid företagargalan.

Kvitto på bra arbete
Den 24 april tog Edsbyföretaget SP Fönster hem vinsten med motiveringen:

"Vinnaren av 2009 års miljö- och Klimatpris har investerat i rad olika energieffektiviseringar och de jobbar ständigt med att förbättra sin verksamhet ur ett miljöperspektiv. Genom att marknadsföra och sälja energi- och svanenmärkta produkter styr de branschen i rätt riktning och hjälper konsumenterna att göra ett bra val för vårt klimat och vår miljö."

SP Fönsters VD Henk Noback glädjer sig åt beskedet.
– Det känns verkligen roligt att vi efter år av förbättringsarbete inom miljöområdet får den här utmärkelsen. Det är en ära och ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt!

Ekogas gjorde debut
Eldklotets besökare fick också ta sig en närmare titt på biogassatsningen Ekogas som visades upp för första gången. Tack vare en monter som ser ut som ett tankställe för biogasbilar kunde Gävleborgarna bättra på sina kunskaper om det nya drivmedlet och hur det ska etableras i Gävle.

Fokus på elbilar
Gävle Energi passade också på att visa upp infrastrukturprojektet Shopping Circle. Nyfikna besökare kunde provsitta elbilarna Think City och Saab 9-3 Aero True Electric från Electro Engine.