5 klara större möten och ytterligare några mindre genererar under de kommande åren över 9.000 mötesdygn i Gävle till ett värde av motsvarande 32 miljoner kronor. Med tanke på att de riktigt stora mötena tar flera år att påverka så är detta resultat anmärkningsvärt positivt, säger Bea Svedberg - ordförande för Gävle Convention Bureau. Att Elisabeth dessutom berättat om att vi, tillsammans med flera engagerade lokala ambassadörer, just nu deltar i slutdiskussioner om ytterligare 8 möten till ett värde av ca 23 miljoner kronor bådar gott för Gävle som mötesstad i framtiden, konstaterar Bea vidare.

Vår målsättning är att vi inom tre år ska kunna uppnå minst 75 miljoner kronor i ökad årlig omsättning inom mötesindustrin i Gävle/Sandviken. På vår partnerträff den 27 maj kunde vi konstatera att vi redan nu, efter bara 8 månaders arbete, lyckats över förväntan, säger Elisabeth Hugg - projektledare för Gävle Convention Bureau.

Då jag började mitt arbete hade vi redan antagit en affärsplan och mötesindustrins företag i och omkring Gävle var därmed insatta i vilket arbete som väntar oss de närmaste åren, säger Elisabeth.

Men vi började i princip med ett tomt bokningsbord och vi har sedan dess systematiskt börjat kartlägga vilka lokala ambassadörer som är aktiva i olika nätverk. Då vi fått kontakt med Gävle och Sandvikenbor som är medlemmar i nationella och internationella nätverk har vi bland annat berättat om hur mycket hjälp de kan få före, under och efter mötet av Gävle Convention Bureau och alla andra aktörer inom vår mötesindustri.

Gävle Convention Bureaus uppgift är att hjälpa Gävle och Sandvikenbor som vill locka ett möte till sin stad genom att stötta dem med allt praktiskt arbete i form av bland annat visningsresor, produktion av skriftliga anbud, preliminärbokningar av lokaler, boende och sociala aktiviteter och en massa andra detaljer som kan vara besvärliga att ta tag i om man inte är van vid att hantera detta. Då mötet väl bestämt sig för att komma hit tar proffs på genomförandet över och Gävle Convention Bureau kan arbeta vidare med att hjälpa fler möten att välja oss som framtida mötesplats.

Mer information om Gävle Convention Bureau hittar du på
http://www.gavlecvb.se