Faktum är att Strömbadet aldrig byggdes om - det revs helt och hållet så när som på ett hörn av bassängen som fick vara kvar i ett fläktrum eller liknande. Myten om att Strömbadet skulle byggas om startades av förespråkarna och var en del av strategin för att få kommunfullmäktige i Gävle att gå med på att bygga nytt Konserthus. Det gällde också att få Gävleborna med på noterna.
Man lyckades till och med att få pris som Årets Byggnad i kategori Ombyggnad av tidningen Byggindustrins jury. Juryns motivering löd bl a: "Trots en stram budget har man lyckats förvandla ett gammalt badhus till ett välproportionerat och blåskimrande konserthus".
Är det här en engångsföreteelse? Tyvärr inte! I dag handlar debatten om ifall Gävle Kommun skänkt 6,5 miljoner till Furuviksparken eller inte. "Skulden är ju avskriven så det blir ingen kostnad för skattebetalarna" motiveras beslutet i Gävle kommunfullmäktige. Ett beslut som få av ledamöterna reserverade sig emot. Men beslutet är överklagat eftersom det misstänks vara olagligt stöd till ett enskilt företag.
Det skall bli intressant att se hur Kammarrättens dom blir! Eller blir det en ny myt av det hela? Att läggas till alla andra politiska myter?