Anläggningen har faktiskt kommit igång ordentligt när jag hälsar på under smygpremiären i slutet av januari. Nästan 1000 kvadratmeter är på ett välorganiserat sätt fyllt med allehanda typer av träningsutrustning.
– Visst har det här kostat på en hel del i både tid, kraft och pengar, berättar Anders när han guidar runt i lokalerna. Samtidigt är ju det här en dröm som går i uppfyllelse så det är bara att ge järnet och göra det här så bra som möjligt.
Förutom styrketräning med eget gym så kommer lokalerna bland annat att anpassas för cirkelträning där föreningar och lag kan bedriva försäsongsträning, liksom mottagningar för både kiropraktor och massör samt utrymmen för sjukgymnast och även för läkare med särskilt intresse för idrottsmedicin.

Ensam är inte stark är kanske är fel uttryck i just det här fallet men vid sin sida har Anders starka kollegor i form av sin sambo Sara Ghavami, personlig tränare och massör, kiropraktor Mikael Edvardsson samt låsentreprenören och tidigare boxaren Anders Holmgren som tillsamman genomför den här satsningen
– Nu är de befintliga lokalera klara till hälften, förklarar Anders, men naturligtvis redan fullt träningsdugliga. Vi jobbar nu för fullt med att få allting klart i fas 1. Närmast är det att färdigställa caféet samt föreläsningsrummen på andra våningen, även de med god utsikt över hela anläggningen .
– Vi är övertygade om att det här ska bli så bra och trivsamt, att många gillar att ha allt samlat på ett ställe. Oavsett om det är elitidrottare, ungdomar, korplag eller föreningar så är de välkomna här.

Anders visar framtidsmöjligheterna och potentialen när vi vandrar runt i de intilliggande lokalerna. Det finns ett par tusen kvadratmeter här som bara väntar på att byggas ut till året runt anläggning för golf, klätterväggar, specialgym och fler mottagningsmöjligheter för de som vill ansluta sig och samverka för att både bredda utbudet och sätta mer spets på det unika tränings- och rehabiliteringcentret.
– Vi för dialog med ett antal intressenter och hoppas naturligtvis på att fastighetsägaren kan ställa upp med tillräckligt bra villkor så att vi kan genomföra det här konceptet fullt ut, menar Anders.

I gymmet och på träningspodierna är det full fart med många lokala träningsprofiler på plats. Jag noterar en blond tjej som greppar en välfylld skivstång ute på lyftarflaken. Det är Anders dotter Elvira Bergström som även hon visat sig vara ett stort löfte inom tyngdlyftning. Om hon som pappa, blir bäst i Sverige, återstår väl att se. Anders nya mål, att bygga en träningsanläggning i svensk mästarklass, verkar dock onekligen ha kommit en bra bit på väg.

För mer information se:
http://www.fyshuset.se
https://www.facebook.com/groups/fyshuset/