I somras startade parken ”Steps for the Future” vilket är en grupp av engagerade och intresserade företag och människor som vill stödja och bidra till att utveckla parkens bevarandearbete av hotade djurarter och att sprida kunskap till främst barn och ungdomar.
Med anledning av detta var undertecknad tillsammans med flera av de företag som stödjer Furuviks bevarandearbete inbjudna till en minnesvärd kväll i parken i början av augusti.
Parkens vd Tom Widorson hälsade oss välkomna och guidade sällskapet genom de vackra och för i år ombyggda aplandskapen.
Sommarens höjdare för de flesta av oss var sannolikt när vi hälsades välkomna av apornas vän och beskyddare Ing-Marie Persson och vi fick hälsa på den endast några veckor gamla schimpansbebisen Selma. Kvällens aktiviteter trappades upp genom tävlingsmoment där vi fick ikläda oss en djurvårdares arbetsuppgifter. Johnny Persson instruerade oss i konsten att skjuta bedövningspilar i blåsrör och skräcken lyste i några av deltagarnas ögon när de fick leta föremål bland både vita möss och mjölmaskar.
TV4's Mårten Ivarsson visade sig vare en baddare på att käka levande syrsor och undertecknad fick "nöjet" att mata en hungrig boaorm.
Kvällen avslutades med gemytligt samkväm nere i fiskelägret där vi informerades om parken vidare roll i det livsviktiga arbetet för att rädda våra närmaste släktingar och den fortsatta utvecklingen av Apornas Värld. Företagen tackades sedan med en varsin målning av ingen mindre än Santino - parkens okrönte konung - i alla fall bland schimpanserna.
Vi tackar Furuviksparken för en fantastisk satsning och gratulerar till den ökade publiktillströmning den genererat. Det skall bli mycket spännande att följa den fortsatta utvecklingen till en fullservice-resort med både djur, nöje bad, mat med utökade möjligheter till både konferenser, utbildningar och boende.