– Jag har alltid drömt att bli modell sedan var liten och nu har det verklighet sedan et par år, berättar Piérre. Jag trivs verkligen med att vara modell så nu tar jag även chansen att vara med i er tidning och berätta att vi söker fler modeller i Gästrikland.

Funki models är modellagenturen när du söker modeller med funktionnedsättningar.
– Vi tar uppdrag för fotograferingar, film och visningar, men du kan också anlita oss för marknadsundersökningar och tillgängligheter, berättar Piérre. Funki models finns och behövs för att alla människor är stjärnor. Personerna som söker ska ha ett handikapp, det kan vara både synliga och osynliga handikapp. Vill man bli modell så går man bara in på våran hemsida som är http://www.funkimodels.se

Det här är en modellagenturen där alla modeller har någon sorts funktionsnedsättning - synlig eller osynlig. De förmedlar uppdrag för film, TV och fotografering, men man kan också anlita modeller som föreläsare eller för marknadsundersökningar. Funki Models kan delta i fokusgrupper eller djupintervjuer för att testa nya produkter eller kanske prova tillgängligheten på företagets webbplats eller i butiker.

I Funki models är alla välkomna och man behöver varken vara snygg eller lång. Här är din funktionsnedsättning din största tillgång: Det är för den som du blir bokad som modell, även om den inte syns.

Funki Models arbetar inte bara med att förmedla modelluppdrag, de bygger nu även upp en coachningsverksamhet som syftar till att modellerna ska bli tryggare i sin roll och få en stärkt självkänsla. Läs mer om projektet på http://www.catwalkcamp.se

– Vi är övertygade om att varje människa har en enorm potential. Det handlar bara om att rasera hinder. Oavsett om de sitter i omgivningen eller i ens egen uppfattning om vad som är möjligt, säger Lou Rehnlund, som startade Sveriges första modellagentur för människor med funktionsnedsättningar. Funki Models.

Det kostar inget att vara med som modell i Funki models. Verksamheten finansieras av Frösunda som arbetar med personlig assistans och genom detta bidrar till ett mer jämlikt samhälle.

För frågor eller funderingar om Funki Models i Gästrikland kontakta Piérre Wedmark på 070-2298592

För mer info se: http://www.funkimodels.se