Årets tema var ”Avveckla eller utveckla” och stadens stora arbetsgivare Sandvik var en av de medverkande med störst monter och mängder av seminarier. Mässan vänder sig i första hand till företagare men är även öppen för allmänheten med fri entré. Därför är programmet anpassat för allmänheten så på lördagen gjorde författaren Leif GW Persson ett bejublat framträdande där han gisslade Polisen som myndighet rejält, men noga framhöll de patrullerande polismännens förtjänster.
– Det här är ett perfekt forum för regionen, säger Nalle Rydstrand, verksamhetsansvarig för affärsnätverket effect plus+ som medverkade för första gången. Vi vill samverka med fler företag i regionen och inte minst från Sandviken så det här är ett perfekt sätt att bygga broar mellan orterna och alla fantastiska företag i regionen.

Andra intressanta inslag var Sandviksföretaget SPUAB som presenterade en värmeväxare för fastigheter och industrin som levererar mer än 75 % av energin tillbaka. Dessutom visade Kenneth Larsson Bil och Hyundai Sverige visar upp den första vätgasbilen som finns i serieproduktion! Inga avgaser utan endastvatteånga släpps ut som restprodukt så bilen kunde utan problem ta en en i princip ljudlös runa genom mässhallen och montrarna till besökarnas förvåning - och förtjusning!