Projektledaren Nalle Rydstrand inledde med att coacha utställarna i Bo Lindesalen.
- Bestäm er för era avsikter som utställare. Skall ni sälja eller gå på fest? Var tydlig i både budskap och erbjudanden och möt besökarna med ett leende, öppen famn eller ett handslag. Sitt inte med ryggen till framför datorn eller prata i mobiltelefonen. Det gäller att vara "ogävlig".

Mer än 80 av nätverkets 93 medlemmar på plats och totalt gästade mer än 200 företag under dagen. De fick verkligen en heldag fylld av inspiration, kunskap, kontakter och nöje.

Besökarna kunde förutom att träffa de tjugotal utställarna även lyssna på en generalrepetition av Gävle Symfoniorkester innan den gemensama lunchen intog inför eftermiddagspasset.
Det inleddes med en initierad genomgång av det ekonomiska läget i Sverige och världen av dagens huvudsponsor SEB-banken. Mikael Johansson föreläste om kapital i dag och i morgon med temat pengar och framtid med perspektiv - globalt.

Därefter äntrade Per Johansson, skapare av Glada Hudik-teatern scenen. Han höll en fantastisk föreläsning om den resa han som gjort tillsammans med sina skådespelare. Skratten och tårarna avlöste varandra när han delade med sig av berättelser och anekdoder. Att lyfta någon som inte vågat visa inför människor i hela sitt liv till att sjunga live i Melodifestivalen visar att alla kan växa oerhört bara man får chansen. Historien om när Torvald "Elvis" Lindgren Lindgren träffar Kronprinsessan Victoria är också obetalbar;
- Visst är din farsa Kung va? Ja, svarar Victora sakligt. Det är jag med, säger Torvald!

Mellan föreläsarna minglades det friskt i utställningsdelarna samt att sångaren och låtskrivaren Tomas Andersson Wij bjöd på en behaglig minishow under eftermiddagen.

Förväntningarna var också högt ställda på trendanalytikern och författaren Göran Adlén som bilade upp från Skåne dagen till ära. Han visade med eftertryck varför han är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare. I ett rasande och färgstarkt tempo berättade han om framtid, dåtid och digitala infödingar. Han fick oss också att reflektera över hur blir det att anställa frihetsälskande och kravfyllda 90-talister samt at inte glöma brt den absolut köpstarkaste målgruppen, 50-plusarna.

En lyckad heldag avslutas med en gemensam middag i Konserthusets restaurang under kvällen. I skön atmosfär stämde både besökare och utställare av dagen i en blandad sittning. För det är ju det effectivt nätverkande går ut på, visst skall man vårda befintliga kontakter, men också lägga stor vikt vid att knyta nya band.

- Ett nätverk ska ge mer verklig nytta än det sociala och trivsamma. Gävle är alldeles för litet för att inte samarbeta, även om man är i samma bransch. Effect ska roa, inte oroa, därför är alla välkomna. Vi ska också skapa en helhet som gör effekt och får effekt.
Nu laddar vi för "Mat och må bra dagen" på Engeltofta den 30 maj, hälsar Nalle. Där skall vi må bra och träffa nya som gamla kollegor, göra affärer och såklart lära oss något nyttigt!

Se flera bilder här:
http://www.foretagsbladet.se/galleries/view/effectdagen-10-mars-konserthuset-i-gavle

Röster från Effectdagen;

"Jag vill tacka för en kanontrevlig dag med Effect och allt vad det innebar igår.
Mycket proffsigt med topp av föreläsare, god mat och glada medlemmar - Well done!"

Richard Linge
G4S Cash Solutions AB



"Tack vilken trevlig eftermiddag, bra jobbat".

Eva Olsson
Gävle Centrumsamverkan



"Det var ett lyckat arrangemang rakt igenom. Bra föreläsare, bra lokal, bra mat, bra underhållning!"

Mats Rigglöv
Extrude Interactive AB


"Hej Effect Medlemmar!

Vi tackar Effect Plus och Nalle Rydstrand för en mycket väl utförd aktivitet under gårdagen."

Stefan Näsström
Consort Group AB



"Tack för i går.
Det var som att få en stor vitaminspruta!!!"

Mats Westlund
Westlund Sound AB


"Ett stort tack för ett mycket bra och proffesionellt genomfört arrangemang på Effectdagen.
Äntligen ett nätverk som förstår vad företagande går ut på."

Alec Ahlenius
Nöjespoolen i Gävle AB