Fredagen den 17 september var det 15 år sedan Heartbreak Hotel slog upp portarna i Gävle. Kedjan hade etablerats i på flera platser i Sverige med rocklegenden Jerry Williams som aktiv delägare. Idag finns Heartbreak bara kvar i Gävle samt är representarat med en egen bar i Globen, Stockholm.

Det har naturligtvis runnit en hel del vatten under broarna men sammanfattningsvis har det varit femton framgångsrika år där tiotusentals människor träffats och haft kul genom åren. Krogen har renoverats successivt och visst har väl någon generation besökare till stor del hunnit bytas ut. Den här kvällen samlades dock massor av både gammal och ny personal liksom leverantörer och gäster genom åren för att tillsammans fira nöjespalatset.
Köket hade dukat upp en dignande buffé av svenska tapas innehållande allt från läckerheter som renkött, pajer, laxkreationer till nydanande kulinariska och kanske blivande svenska klassiker som "köttbulleshots"!

På scenen uppträdde ingen mindre än The King himself, i alla fall den svenska varianten av Elvis i toppform av Tord Jansson från Uppsala. Han ryckte och skakade på både överläpp, axlar och knäskålar så att publiken vrålade av förtjusning. Därefter kryddades tillställningen av exotisk karnevaldans innan det begåvade showbandet Ständut Blakk tog över scenen med sin formidabla show. Den avslutande uptempoversionen av Elvis klassiska Suspicious minds ackompanjerad med fiol gjorde kvällen sammanfattningsvis till ett riktigt festligt jubileum och en kväll att minnas utöver det vanliga.

Strongt jobbat Heartbreak, lycka till med nästa femton år!


Text: Joe Formgren
Foto: P-E Jäderberg