Här satsas för fullt i en helt unik atmosfär och miljö! Stället ser ut som en pub ska, och den kunde lika gärna ha funnits i London eller i Lausannes gamla stadsdelar!

Sven Holmgren och hans sambo Tuula Berggren driver numera CC–puben i egenskap av innehavare. De tog över stället i augusti 2007, och båda är 60-plusare!

Tuula: - Jag tyckte det skulle vara roligt att hinna prova något annat innan man går i pension.
– Vi arrenderade puben av ägaren i tre år och nu har vi tagit över helt. Vi driver ju det här på halvtid, och har bara kocken Therese, som heltidsanställd. Vi har också fyra – fem tjejer som vi kan ringa, när det behövs extrapersonal på helgerna.

Nu till artist utbudet!
Senaste evenemanget stod engelsk/amerikanskan Joanne Shaw Taylor för. Joanne är en ung framgångsrik sångerska och musiker. Hon fick nyligen pris i Storbrittanien som ”Best New Artist Debut at the 2010 Blues Music Awards”, och har flera av sina låtar på engelska och amerikanska topplistor.

Några exempel för de invigda:
Can´nt Keep Living Like This
Dead And Gone
Same As It Never Was
Jump That Train
Who Do You Love?
Diamonds In The Dirt

Hon har nyligen flyttat till USA, och uppenbarligen kan detta illustreras av det tunga sound i ”Diamonds In the Dirt” från hennes nya musikaliska omgivningar.

- Här finns så många otroligt bra band och musiker i Detroit, Michigan! säger Joanne Shaw Taylor om sin nuvarande hemort.
- Jag är säker på att det ger mig ny inspiration och blivit till ett något tyngre sound i mitt senaste album.

Hennes två-manna rytmsektion bestående av Layla Hall på trummor och Paul Lamp på basgitarr visade sig också vara utomordentligt skickliga!

CC-Puben är en institution, en ölhall och en legendarisk pub. Namnen och känslorna är många. Här kan intas fika, en öl eller en á la carte. Och här finns 25 olika sorters whisky!

Sven: - Även om vi serverar kunden snabbt så förespråkar vi nog hellre "slow-food", för här på CC-Puben fylls gästen av värmen och lugnet; Det är inget snack utan det sitter i väggarna!
Den positiva energi som mänsklig vistelse, i över 100 år, har lämnat efter sig.

- Få ställen erbjuder, enl. påtagligt många av våra gäster, den inbjudande och lugna atmosfären som CC har, det i kombination med bakgrunds-musiken Sven bjuder på, gör att det är enkelt att trivas på CC!
Som kontrast till detta kan du uppleva livemusik-kvällar både internationella och nationella storheter med fullt hus och fullt ös!

- CC-Puben ska passa alla kategorier av människor, avslutar Sven och lyfter sin Stetson på plats.

Faktarutan:
Här i grannhuset startades, i juni 1896, ett kafé med karamelltillverkning. Enligt hörsägen var detta upprinnelsen till Ahlgrens/Leaf, och det sägs att husägarens bror hade hjälpt till så att karamellerna kom ut till handlare runt om i stan.
Nuvarande lokal i sydöstra hörnet på palatshuset, togs över några år senare, efter dåvarande Ahlström & Cederbergs Bokbinderi. CC-Kaféet var på den tiden ett finare nykterhetskafé!

Kommande evenemang finns på:
http://www.ccpuben.se/index.php?action=calendar

Välkommen till CC-Puben - Gävles genuinaste pub!
Centralplan 3 • 803 11 Gävle • 026-12 09 40
info@ccpuben.se http://www.ccpuben.se

Foto: Ruf Entertainment, Yves Bougardier, Horst Mueller.