Han representerar idag Bauer Watertechnology som har utvecklat en egen, unik teknik för kemikaliefri elektromagnetisk vattenbehandling som fungerar i princip i alla typer av rörsystem. Huvudkontoret ligger i Finland men tekniken har utvecklats i Tyskland och är beprövad i mer än 20 år.

Utrustning genererar ett dynamiskt elektromagnetiskt kraftfält som oberoende av vattnets kvalitet och hårdhet renar rörsystem, värmeväxlare, radiatorer,
pumpar, ventiler, kranar och vattenarmaturer från alla avlagringar som t.ex kalk, järn, koppar och andra vattenlösliga metaller och tar dessutom bort förutsättningen för bakteriers livsmiljö. Utrustningen fungerar för både tappvatten-, värme-, kyl- och befuktningssystem.
Lösningarna fungerar därmed i de flesta typer av fastigheter som t.ex sjukhus, hotell, badhus, kontor, affärshus, skolor, bostäder och industrier. Företaget fins i Sverige sedan 2001 och Tomas ansvarar för en av de fem svenska regionerna.

- Det är en upplevelse att se vilka bra resultat vi kan påvisa efter en installation. Det här är ett perfekt alternativ för alla bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter som vill ha en bättre driftsekonomi, berättar Tomas. Nu kan vi hjälpa fastighetsägarna att på ett enkelt sätt både bevara fastighetens värde och kondition samtidigt som vi höjer boende- och lokalkvaliteten samt håller driftkostnaderna nere på en rimlig och långsiktigt låg nivå. Detta innebär ju i praktiken att stambyten av tappvatten- och värmesystem kan skjutas rejält på framtiden.

Den enda nackdelen med våra produkter skulle väl vara att våra nöjda kunder i princip aldrig behöver återkomma - såvida de inte har flera fastigheter förstås, tillägger Tomas.