Ceremonin förrättades av Örjan Rystedt, Chef Logistik, Skanska; Torbjörn Lillrud, vd SUBARU Nordic och Katja Larsson, kommunalråd i Burlövs kommun. Ett 40-tal inbjudna gäster övervakade spadtaget.
– Subaru har Sveriges mest nöjda kunder och det är vår målsättning att Subaru Nordic ska bli lika nöjda kunder hos oss, säger Örjan Rystedt.
- Vi hälsar Subaru välkomna till vår kommun och gläds åt deras satsning, som kommer att ge nya arbetstillfällen i regionen, säger Katja Larsson, kommunalråd i Burlövs kommun.
– Detta är andra steget i våra satsningar i Skåne. Det känns skönt att ha Skanska som partner i det här. De är – precis som vi – kända för hög kvalitet. Att etablera sig i en så företagsvänlig kommun som Burlöv på ett så fint läge utmed E6:an gör oss trygga i denna stora satsning. Det är också roligt att kunna investera och bidra till högre sysselsättning i dessa tider när många biltillverkare drar ner, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic.
SUBARU Nordic AB har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. År 2010 såldes 7.745 bilar mot drygt 1.000 fem år tidigare. SUBARU Nordic AB har mottagit "New Sales Record Award" sex gånger och placerat sig tvåa i GA-enkäten (2009). Subaru har dessutom Sveriges mest nöjda bilägare enligt AutoIndex.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru sedan 40 år och där är man nöjd med det nya huvudkontoret.
- Det känns tryggt för både våra kunder och oss att huvudkontoret för Subaru Nordic ligger i Sverige, säger Christer Dahlbom. Dels är det naturligtvis positivt att de satsar på Sverige och dels är det positivt för oss eftersom det underlättar kontakterna med dem.