Tisdag 30 oktober togs första spadtaget för första etappen om 10 lägenheter, som togs av delägarna Mats Söderström och Anders Bäckström tillsammans med huvudentreprenören Christoffer Östman, Tänndalen Produktion AB och Jonas Östblom, Svensk Fastighetsförmedling, som ansvarar för försäljningen. Huset beräknas vara klart i april nästa år.
- Genom att köpa en så kallad Sea Lodge får ägarna tillgång till eget fritidsboende, som de kan utnyttja alla helger, 3 veckor kring jul och 8 veckor under sommaren, säger Mats Söderström. Måndag till fredag disponerar Engeltofta lägenheterna och hyr ut dem till våra gäster.
Engeltofta och lägenhetsägarna delar på intäkterna och redan med cirka 30 procents beläggning får lägenhetsägarna täckning för månadskostnaden till bostadsrättsföreningen. 50 procents beläggning innebär dessutom intäkter som täcker räntekostnaderna!
- För att visa att vi menar allvar garanterar vi täckning för avgiften till bostadsrättsföreingen i tre år, säger Mats Söderström. Vi har redan idag 50 procents beläggning i semesterbostäderna som SKF byggde på 50-talet så prognosen för en bra affär för alla parter är fantastiskt bra!
Engeltofta lockar med färdiginrett boende med utsikt över havet, att få lyssna till vågskvalpet och att kunna starta dagen med ett dopp i havet. Dessutom planeras en marina, i samarbete med Engeltofta Backe, den nyrenoverade kägelbanan mm.
En annan fördel med anläggningen vid havet: Gävle har bra bussförbindelser med Engeltofta!