Anledningen till Gävlebesöket är att Gävleborgs företagsinkubator Movexum deltagit som enda svenska organisation i programmet. Enligt Movexums VD Ulf Borbos deltar de i programmet för att företagsinkubatorn ville bredda nätverket i norra Europa som ett naturligt steg i att öka de geografiska affärsområdena för inkubatorsbolagen. När besöket till Sverige började planeras föreslog Ulf att programmet skulle lägga en dag i Gävle.
”Det är viktigt att våra grannländer får veta vad som händer i den här regionen och vilka möjligheter Gävleborg erbjuder, säger Ulf Borbos”
Dagen inleddes med lunch på Teknikparken i Gävle, rundtur i Movexums lokaler samt presentationer från inkubatorsbolagen H.I.T, Svenska Aerogel och Solarwave. Efter en promenad fick besökarna en förhandstitt på Högskolan i Gävles nya hus (hus 45) och information om projektet Clip. Kvällen avslutades på middag i Stadshusets Spegelsal. Bland besökarna fanns en blandning av forskare, innovatörer och entreprenörer från bland annat länder som Ryssland, Norge, Finland och Lettland.