Det har tidigare varit problematiskt och förknippat med en hel del arbete att lösa ett bra skavskydd för kablarna i samband med att kablarna skall ut i brunnarna, det är nu löst med det nya skavskyddet som monteras på någon minut. Det nya skavskyddet i vakumformad plast löser det tidigare problemet på ett mycket effektivt sätt, då det är universalt anpassat för samtliga typer av öppningar och kan installeras snabbt och enkelt och håller samma standard som när manuella anpassningar görs. Inga maskiner eller annan utrustning än en vanlig såg eller sax behövs vid installation.

- Man sparar både tid och pengar, samtidigt som man får en säker och standardiserad lösning vid varje punkt. Tidigare fick man ju göra manuella anpassningar vid varje kabelbrunn och fästa skyddet, det behövs inte med vårt skavskydd eftersom det är utformat så att när det är installerat så nyper det fast i kabelkanalens väggar och då behöver man inte fästa det. Med vårt skavskydd kan man mer än halvera installationstiden och kostnaderna, säger Claes Eliasson på Orion Infra.
Med den nya tidens skavskydd blir det ekonomiskt fördelaktigt att installera och på Orion Infra är man övertygad att skavskyddet kommer att tas emot väl ute i projekten, just nu genomför vi en omfattande lansering till de olika projekten och de första beställningarna har redan börjat rulla in. Först ut är Entreprenörerna på Haparandabanan att beställa.

För mer information se:
http://www.orioninfra.se
http://www.formaplast.se