- Det här är ett hedersuppdrag för oss, berättar Åke Hålén på Forma Plast. Ambulansen är framtagen av Nilsson Special Vehicles som ju är ett ledande specialbilsföretag med hela Europa som hemmamarknad.
- Vi har fått vara med och producera ett flertal både invändiga och utvändiga inredning- och utrustningsdetaljer. Vi varit med ett 20-tal år och producerat ambulansdetaljer ända sedan Wiman-epoken i Sandviken. Men det här är extra kul eftersom den här nya ambulansen är byggd på Volvo V70 och är den första produkten som Nilssons utvecklat helt på egen hand. Ifrån ritbordet till färdig produkt där vi fått vara med, berättar Åke.

Ledorden ifrån begynnelsen av projektet har varit: ergonomi, funktionalitet, säkerhet och lastvikt. Varje detalj i framtagningen av den nya ambulansen har haft detta med sig i utvecklingen. Utöver detta har Nilsson Special Vehicles fått ett fordon som utstrålar dynamik och modern design, helt och hållet i Volvos anda.
En annan viktig del har varit ”blåljus”. Ett ständigt debatterat ämne i utryckningsfordonskretsar. Den optimala lösningen har de funnit vara att sätta en larmbåge på taket med den senaste teknologin när det gäller bestyckning av lampor. Synbarheten är imponerande.

Forma Plast AB var en av de 60-tal inbjudna gäster som fick tillfälle att beskåda ambulansen och alla var överens om att resultatet blev riktigt lyckat.

Föe mer information om Forma Plast AB
http://www.formaplast.se/

För mer information om Nilsson Special Vehicles och ambulansen
http://www.nilsson.se/sv/nilssons-vaerld/nyheter/nyheter/singleview/465/