Barbro Holmberg tyckte det var ett utmärkt tillfälle att få träffa företagare från hela länet. Särskilt intressant med bakgrund mot att Gävleborgs Län har både stora och små företagare som drar nytta av globaliseringen. Hon ser också stora möjligheter till en positiv utveckling för länet med tanke på högskolan, förbättringarna av infrastrukturen, till exempel nya E4:an, mm. Det finns även potential i naturen och miljön.
Göran Hägglund såg både fram mot hockeymatchen och mötet med människor ”som befinner sig ute i verkligheten”. Göran avslöjade också att Brynäs virvelvind Lars-Göran Nilsson på 70-talet var en hans stora idoler!
Några röster:
Alf Bohlin, ordförande i företagarföreningen Nordanstig, var intresserad av att få veta mer om New Wave Groups köp av Kosta Boda. Han tyckte att mötet var oerhört inspirerande och med bra möjligheter att få nya kontakter.
Börje Andersson, Bäckströms Mekaniska i Hofors, ville gärna diskutera problemen med att rekrytera personal. Börje har inlett ett samarbete med skolan i Hofors för att öka intresset för yrkesutbildningar. Han hoppades också på ett positivt besked om en sänkning att arbetsgivaravgifterna. Börje hoppades också få höra mer om hur sjukvården bättre hjälpa till att få människor tillbaka till arbete efter sjukdom
Ola Dackell, revisor hos Lindbergs Grant Thornton, ser dagligen i sitt arbete hur svårt det är för företagen att nyrekrytera personal med lämplig yrkesutbildning.
Marianne Eriksson, Church Street Saloon i Gävle, efterlyste bättre möjligheter att finansiera investeringar utan att behöva pantsätta alla tillgångar. Göran Hägglund höll med om att bankerna kanske är försiktiga i överkant och prioriterar fondsparande i stället för att ta några risker.
Erika Strandell berättade om den bok hon skrivit med 40 intervjuer med företagare. Boken delades ut till deltagarna.
Ann-Sofie Orsten och Ingrid Ruthström, Städtjänst i Gävle, tyckte det var intressant att lyssna på nya idéer, ”man får ny energi av det”!
Janne Backlund, Valbo Marin & Fritid, var lite extra nervös eftersom han skulle skrinna in på arenan före nedsläpp som maskot. ”Jag har inte åkt skridskor på 20 år”, sa Janne, men han var övertygad om att det skulle gå bra. ”När Svenskt Näringsliv ställer upp för oss så bjuder på det”, sa Janne och såg bestämd ut.
Catrin och Stefan Sjöman, Lås och Nyckel i Gävle, tyckte Göran Hägglund verkade mycket sympatisk. Han var dessutom rolig men också tydlig i sitt anförande.
Curt och Siw Jillebo, Syverkstan i Gävle, tyckte det var trevligt att få träffa vår nya landshövding, som också gjorde ett sympatiskt intryck.
Hans-Göran Karlsson, Office i Gävle, uppskattade möjligheterna att knyta nya kontakter. ”Det var inspirerande att lyssna på Torsten Jansson”, sa Hans-Göran.
Stefan Noreng, Norens Revisionsbyrå, uppskattade föredragen, ”jättetrevligt”.
Lennart Olsson, kommunalråd (c) i Nordanstig, tyckte det var ett jättebra möte. Han tyckte det var både nyttigt och trevligt att få träffa företagare från hela länet. Han uppskattade att Svenskt Näringsliv ordnar sådana här möten. ”Företagsklimatet är på rätt väg i Nordanstig och vi använder Svenskt Näringslivs ranking som en grundval för våra förbättringar”, tillade Lennart.
Många positiva röster, helt klart. Tyvärr förlorade Brynäs matchen mot Modo, 2-4…