Erik Pettersson på Kryddstigen är en känd och uppskattad profil bland Gävles företagare. Men så har han varit företagare i 46 år! Erik har alltid jobbat stenhårt för att ge bra service till sina kunder. Det kan vi skriva under på, hittade häromdagen ett kvitto daterat 1968 från Petterssons Mekaniska, som lyckades hålla min gamla Taunus vid liv! Idag handlar det om alla slags redskap, tillbehör, service men också flaggor och flaggstänger, totalt ca 50.000 artiklar.
Men sortimentet växer och det är intressanta produkter som gör att de 1.500 hyllmetrarna på lagret utökas med ytterligare något 100-tal meter.
+ Mobil oljor och smörjmedel är kända för sin höga kvalitet för tuffa miljöer.
+ BioSafe erbjuder hydrauloljor, baserade på speciellt utvalda, mättade syntetiska estrar, tillverkade ur helt förnybara råvaror - vegetabilisk olja.
+ Oilkey smörjfett som levereras i speciella ”dragspelspatroner”. Patronen skruvas fast i den speciella smörjsprutan vilket ger en tät förslutning. När patronen töms trycks den ihop till en liten ”puck”. OilKey finns i tre varianter, bland annat är fettet särskilt lämpat för miljöer där det krävs vattentålighet och korrosionshämmande egenskaper. Till patronerna finns både manuella och batteridrivna smörjsprutor.
+ Zugol patenterade miljöskyddsmedel används bland annat för sanering av olje- och kemikalieutsläpp. Zugol består av barkgranulat som har stor sugkapacitet. Materialet uppfanns av Hans Fahlvik, en gång i tiden brandchef på Korsnäs. Hans upptäckte att en oljeläcka "försvann" och upptäckte att att den sugits upp av bark på som låg och flöt i vattnet. Zugol tillverkas i Falun.
Som sagt, intressanta produkter som Erik Petterssons kunder kommer att få stor nytta av.