Firmafesten blev en stor succé förra året då 54 små och stora företag gästade Parken i Gävle.
– Det var en härlig tillställning med många glada miner och nöjda besökare, säger Eva Dahl, en av arrangörerna till Firmafesten. De dåvarande gästerna såg redan då fram emot nästa års Firmafest.
Och hur uppkom idén Firmafesten? De båda arrangörerna hade nyligen lämnat två stora företag och stod nu på egna ben. Tanken att inte längre få uppleva någon firmafest blev en besvikelse och de bestämde sig för att ta tag i det själva. Med tanken på alla mindre företag som inte har möjligheten att ha någon egen firmafest bestämde de sig för att anordna en gemensam storslagen fest där de alla kan träffas och ha roligt, men även ett tillfälle att knyta nya affärskontakter. De förstod redan från början att detta projekt skulle kräva en stor del av deras tid och omsorg men de var redo att satsa vad som krävdes. Tiden är inte det viktigaste för Idévent, de räknar inte timmarna de lägger ned. Fokusen ligger helt enkelt på kvalitén och strävan efter att göra gästerna nöjda. För det är just det som är belöningen för Annika Wiberg och Eva Dahl, arrangörerna bakom Firmafesten.
– Det är feedbacken från de nöjda gästerna som får oss att fortsätta, säger en sprudlande Annika Wiberg.
Det störta målet med Firmafesten är att skapa en mötesplats för små och medelstora företag där de kan träffas och ha kul tillsammans, men även ha möjligheten att vidga sina affärskontakter. Ett mål som tillkommit i år är att överträffa fjolårets succé och att öka antalet gäster. Arrangörerna var mycket nöjda med fjolårets tillställning men har för att förbättra Firmafesten ännu mer gjort några mindre förändringar. Firmafesten äger i år rum på en fredag. Anledningen till detta är att gästerna ska kunna komma tillsammans direkt efter jobbet. Det blir på så sätt ”after work” för företagarna och detta är vad arrangörerna vill uppnå eftersom festen ska ses som en mer avslappnad tillställning. Kom som du är, inga konstigheter. En annan mindre förändring till årets Firmafest är att det blir något mindre schemalagda aktiviteter under kvällen så att gästerna får ännu större möjlighet att mingla, göra affärer och ha roligt med varandra. Kvällen avslutas även i år med dans, på scenen spelar Diamond ”n” Dirt, det mycket uppskattade bandet från företagargalan Eldklotet.

Amanda Wahlström och Hanna Haglöw