Region Dalarna har beslutat att bevilja projekt FindIT medel för fortsatt arbete för att stödja och stärka små och medelstora företag.

Direktionen för Region Dalarna beslutade att gå in med 23 miljoner i medfinansiering i elva av tolv EU-projekt som tillsammans har en budget på 172 miljoner kronor.
Ett av de elva beviljade projekten var FindIT 2.0 som drivs av Sandbacka Park Utveckling. Projektet FindIT har drivits i Gävleborgs län sedan 2008. Syftet med FindIT är att stärka små och medelstora företags konkurrenskraft genom att bättre nyttja IT-stöd samt stödja framväxten av nya företag, produkter och metoder inom industriell IT. Nu ska även företagen i Dalarna få chans att delta i projektet, som har tilldelats 790 000 kronor av Region Dalarna.

"Jag är mycket nöjd med beslutet om beviljad finansiering från Region Dalarna. De är en tung finansiär i FindITs kommande satsning och en förutsättning för vårt fortsatta utvecklingsarbete. Beslutet visar också att FindITs arbete och förankring sprider sig regionalt. Det är en av våra målsättningar." säger Ulrika Malmkvist, Processledare FindIT-Forum for Industrial IT Solutions.

”Fantastiskt kul och spännande att projektet växer över länsgränserna! Det visar att det finns ett tydligt behov av FindIT i en vidare region, säger Ann-Katrin Sundelius kommundirektör Sandvikens kommun och ordförande i FindIT´s styrgrupp.

Sedan tidigare har följande finansiering beviljats FindIT 2.0: Region Gävleborg 980 000kr, Sandvikens kommun 1 000 000 kr, Triple Steelix 325 000 kr. Därutöver bidrar privata företag med tid motsvarande 600 000 kr och offentliga organsationer i regionen med totalt 2 520 000 kr. Projektets totala budget för åren 2011-2012 är drygt 11 000 000kr. Läs mer på http://www.findit.sandbackapark.com