Livet består av val. Vem ger dig alternativen? Är det du eller någon annan? I unga år är det föräldrar som står för vägledningen och skapar den värld du uppfostras i. Detta kan ske med stor omedvetenhet och bara på en känsla av att vilja väl. Konsekvenserna kan bli otydliga ramar för den bas av moraliska och etiska regler som ska visa vägen.

Tonåren präglas av val av utbildning, relationer och vänner. Vuxenlivet är packat med val. Ändå väljer du det 90% också väljer. En fast anställning. Tryggt och säkert...öh. Tänk dig att vara fast på en anställning. Det låter svårt att komma loss. Numera heter det tillsvidare anställning. Kan tyckas vara samma sak. Egentligen betyder det: ”Så länge inget annat sägs, så kan du komma till jobbet idag också”. Var tog den tryggheten och säkerheten vägen, som du så gärna ville ha?

Avtal. Har du tillräckligt många? Alla tjänster ska nu bindas i långa avtal. Du ska binda dig själv.
El, telefon, internet, tidning, rakhyvlar, kalsonger, lån. Allt läggs på kontrakt. En bunden ränta. Perfekt, fast om räntan sjunker eller du vill sälja huset. Oj Räntekostnader!
Du gör som 90% av befolkningen, så vad kan gå fel. Lämmeltåget springer vidare. Bär det utför ett stup så är du i alla fall fågelfri.

Tänk om du kunde styra helt. Att du håller i taktpinnen för ditt livs rytm. Du bestämmer vilka alternativ du vill ha. Du är medveten om livet och styr dina tankar.
En nation behöver riktning, livet behöver ett mål och du behöver en dröm.

Så vad hindrar dig? Dina resurser är oändliga. Kräv av livet goda intentioner. Du kan skapa din egen framtid. När motståndet bryts ner och du ser vad som finns på andra sidan kommer du undra varför du aldrig gjort det tidigare.