Helena Blom är administratör på Entré Hofors och den som samordnar servicen i huset. Hon förklarar att det är Hofors Hus som hyr ut lokalerna och den ekonomiska föreningen Entré Hofors som tillhandahåller servicen som till exempel postsortering, frankering av post, ser till att fikarummet är fräscht och snyggt.
- Jag tror nog hyresgästerna uppskattar den service vi har, säger Helena.
- Här finns även ett konferensrum som hyresgästerna kan boka för möten och konferenser.
- Dessutom ligger vi rätt bra till på orten. Det är inte långt till centrum, det är lätt att hitta då vägen hit är skyltad.

Ett av de mer nyinflyttade företagen är NiAn Konstruktion. Nicklas Fjellet och Anders Bodell startade företaget i våras och är inriktade på konstruktion.
- Vi ville ha ett kontor att gå till säger Niklas. Här fanns de lokaler vi behövde och servicen till oss som hyr är jättebra.
- Det är dessutom skönt att gå till fikarummet där snacket blandas upp eftersom vi är så många olika branscher i huset.

Björn Wallgren är biografägare och företaget heter Björn Biografer. Han hyr ett kontor där han styr över de många olika biograferna han har. Han tycker också att servicen i huset är bra.
- Här finns många olika företagare och det är ju kul säger Björn.

Jessica Morell-Trolin och hennes man Janne Morell har också kontoret på Företagarhuset. Tidigare när företaget var mindre i omfattning satt paret hemma och jobbade. Nu har JM Förarutbildningar växt och det var dags att flytta kontoret ut ur huset.
- Ja, det är skönt att nu åka till jobbet säger Jessica. Förut kom annat i vägen för arbetet men nu blir det mer effektiv tid på arbetet.
- Dessutom är Företagarhuset trevligt. Eftersom Janne är ute och jobbar med truckutbildningar för det mesta är jag ensam här inne på kontoret men det finns ju alltid folk i rörelse i huset säger hon.

Inger Nyberg arbetar på Svensk Processteknik, ett företag som haft kontorslokaler länge i huset. Idag har dem även kontor i Falun men Hofors är huvudkonoret.
- Vi har ju funnits här länge, säger Inger. Det bevisar ju att vi trivs i huset tycker jag!
- Den service som vi behöver finns här och vi har ju vår korridor med våra medarbetare i. Som sagt, vi trivs väldigt bra.

Det har passerat många företag genom åren i huset. Det var lite av tanken från början med Företagarhuset. Huset skulle fungera som lite av en nystartmöjlighet för mindre företag. När man växt till sig och kanske behöver andra former av lokaler så lämnas de gamla över till andra, nystartade företag. Ett koncept som inte är speciellt unikt kanske, men som bevisligen fungerar mycket bra i alla fall i Hofors!




Vill man hyra lokaler tar man kontakt med Helena Blom på Entré Hofors.


Denna text kan man kanske lägga i en ruta?!

Aktuella företag i Företagarhuset är idag:
Baringo

Björn Biografer

Edeco Tool

Entré Hofors/Hofors Kommun

Etablera Gästrikland

Firma Karl-Olov Svedberg

Gästrike Popcorn & Konfektyr

Hofors Chiropraktik

Hofors Kommun/Clean Production Centre

JM Förarutbildning

NiAn Konstruktion

Securitas Sverige AB

Svensk Process Teknik