Under måndagen var det hela 510 personer i butiken och under hela veckan var det ungefär dubbelt så många kunder än vanligt. Populärast var försäljningen av Polaroids Suncovers, de såldes för halva priset med tidningskortet.
– Vi slog till och med världsrekord i antal sålda Suncovers under en vecka, säger Ulla Högberg, butikschef på Specsavers i Gävle.
Hela veckan var öppen för drop-in synundersökningar.
– Våra tre synundersökningsrum användes flitigt av fem optiker, fortsätter Ulla.
Stämningen var på topp och kunderna tyckte att det var skönt att komma på drop-in istället för tidsbokade besök.
För barnen anordnades en rittävling där uppdraget var att rita sina favoritbågar. Vinnarna blev Sebastian Broberg 8 år, Harriet Källberg 8 år samt Berit Källberg 4 år. Priset bestod av biobiljetter, karameller, reflexer samt ballonger.
Under veckan bjöds det också på kaffe, fikabröd och ett glatt humör. Kunderna var mycket nöjda och tillställningen gick helt klart över förväntningarna.
– Det var en rolig och annorlunda vecka som bjöd på många trevliga möten med både gamla och nya kunder, säger Ulla.
I samband med jubileet blev butiken även utsedd till årets Specsaversbutik 2010 i Sverige. Konkurrensen stod mellan 100 olika butiker och belöningen blev en prischeck som de kommer att använda till en trevlig resa under nästa vår. De kommer även att bli firade under Specsavers kick-offdagar i höst där all personal på Specsavers i Sverige medverkar.
– Det känns toppen och jag vill verkligen tacka min personal för allt hårt arbete och slit, avslutar Ulla.

--------------
Fakta:
Specsavers är en av de mest framgångsrika optikkedjorna i Europa och är också ett av världens största bolag. Företaget grundades på ön Guernsey i Engelska kanalen år 1984 av optikerparet Doug och Mary Perkins. Nu är Specsavers marknadsledande med över 600 butiker i England. Specsavers är etablerat i Storbritannien, Irland, Holland, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien, Australien och Nya Zeeland. I dagsläget har Specsavers ca 1400 butiker runt om i världen med fler än 26 000 medarbetare.

Specsavers etablerade sig i Sverige år 2005 genom köp av cirka 50 butiker från kedjorna Blic och Två Blå. Idag finns det ca 100 Specsaversbutiker i landet. Den svenska verksamheten styrs från huvudkontoret i Göteborg. Specsavers har ett tydligt mål med den svenska verksamheten och det är att bli marknadsledande på den svenska optikmarknaden. Genom att erbjuda bra priser, god service och hög professionell kunskap på optikerna ger Specsavers sina kunder mest värde för pengarna.


Södra Kungsgatan 5
802 51 Gävle
Tele: 026-65 33 65 • http://www.specsavers.se