Barnen är framtiden. Det är en hjärtefråga för Elisabeth Indahl och satsar nu på ett giftfritt sortiment av nappflaskor, muggar och bestick.
Den 1 juni nästa år förbjuds marknadsföring och export inom EU av nappflaskor innehållande bisfenol A. Ett ämne som i höga doser påverkar det endokrina systemet i kroppen och stör bland annat fortplantningsförmågan.
Beslutet i EU har föregåtts av kraftiga debatter, bland annat buteljerat flaskvatten. Elisabeth välkomnar beslutet.
-Min mentor i Stockholm har haft koll på det här och rekommenderade mig att ta in produkter från det svenska företaget Baby B Safe. Det finns i nuläget inga alternativ för den som vill ge sitt barn en bra start i livet.
Elisabeth driver sedan i somras Life-butiken på Kungsgatan i Gävle och har intagit en annan mer övergripande inställning för att bistå hela familjen i hälsa och välbefinnande. Ekologiska och kravmärkta varor är också representerade. Anledningen är enkel.
-Jag vill ge barn en så bra start som möjligt, säger Elisabeth, det är hjärtetanken. I butiken finns också blöjor av norskt lanolingarn som ett alternativ till andra blöjor.
-Det är viktigt att tänka på hela miljön kring barnet, vad det har närmast kroppen och vad det får i sig.
Produkterna från Baby B Safe är tillverkade av giftfri tålig plast som klarar mikrovågsugn och diskmaskin. Alla produkter är bisfenolfria och återvinningsbara.

Bisfenol A finns i många plastprodukter som CD-skivor, ögonlinser, tandfyllning, färger, lim och kopieringspapper. Fem procent av Bisfenol A används till kärl för mat och vatten, som sportflaskor och konservburkar. Finns märket PC på kärlet innehåller det Bisfenol A. Läs mer på livsmedelsverket: http://tinyurl.com/35ku4tx