Men nu förbereder rektor Steven Hunter för skolstart hösten 2009 i stället och med plats för 120 elever. Skolan har tre program, som kompletteras med många spännande individuella tillvalsämnen:
– Samhällsvetenskap (Social Science)
– Ekonomi (Business)
– Naturvetenskap (Natural Science)
Förutom från Gävle kommer det elever från övriga kommuner i Gästrikland plus Söderhamn, Bollnäs, Älvkarleby och Tierp. Även elever från Uppsala har hört av sig!
– För att kunna informera de som är intresserade bjuder vi in till öppet hus på vår skola, närmast den 16 december klockan 18 till 20, säger Steven Hunter.
Engelska Gymnasiet har fokus på elever som siktar på akademiska utbildningar med internationell profil där engelska är huvudspråk.
– Våra elever är väldigt studiemotiverade och vi jobbar med praktiska övningar för att illustrera det vi läser, berättar Steven.
Handlar det om FN så bildar men ett ”eget” FN där eleverna får pröva på hur man arbetar där. I samhällskunskap blir skolan till en kommun med förvaltningar och bolag. Eleverna får också träna på muntliga framställningar, en viktig ingrediens för den som har ambitioner att arbeta internationellt!
Engelska Gymnasiet jobbar också internationella projekt i Asien, Afrika och Europa. Man har också ett elevutbytesprogram i Europa och Amerika under sommaren.