– Alla sätt att förbättra närmiljö och global miljö tycker vi bör uppmuntras och vi ser därför gärna att fler använder cykeln istället för bilen, fortsätter Håkan Bjur.

Start i Gävle centrum
Gästrikeloppet är ett nytt storlopp på cykel med start och mål från centrala Gävle. Det arrangeras i samband med Gävle kommuns Trafikantvecka, då delar av Gävle centrum stängs av för biltrafik den 21 september.

Gästrikeloppets arrangör, Henrik Nyquist på Zoot Förlag, är glad över samarbetet med Neova.
– Vi eftersträvar sponsorer som står för en hållbar utveckling, därför passar Neova mycket bra som huvudsponsor för loppet.

Tillverkar pellets
Neova tillverkar bland annat pellets för värmeverk och villor. Bland konsumentprodukterna finns även torv och kompostjord.
Huvudkontoret ligger i Hudiksvall och verksamheten är utspridd över hela Sverige. En av anläggningarna ligger i Främlingshem utanför Valbo.

Miljöföretag
I våras blev Neova utvalt som ett av 48 svenska miljöföretag som USA-ambassadören Michael Wood just nu presenterar för klimatinvesterare i USA.
– Inom Neova vet vi att det går att få effektivitet och ekonomi i miljövänliga transporter. Vi fraktar t ex mycket på järnväg och ställer allmänt höga krav på våra samarbetspartners när det gäller miljömässighet i transporterna, säger Håkan Bjur.

Läs mer om cykelloppet: http://www.gastrikeloppet.se