Hur känns det på morgonen? Seg i kroppen och obalanserad?. Kanske stressigt. Rörigt och mycket att ordna? Dessutom finns det personer i din omgivning som stjäl din uppmärksamhet.
Du har säkert träffat dem. Personer som stiger in i rummet, suger upp all energi som ett svart hål och dödar glädjen. Energitjuven.
Vi har människor omkring oss som utvecklat egenskaper i syfte att stänga in och skydda sig själva. Bitterhet, dålig självkänsla och martyrskap är tecken på människor som förlorat sin värdighet och blivit offer för sin egen oförmåga att fatta beslut och ta kontroll över sitt eget liv. Likt drakar spyr de sin galla över allt och ingenting. De drabbar alla.
För att du ska behålla din energi bör du tona ner dessa i ditt umgänge. Till och med undvika dem. En bra tanke är att ge dem feedback så de förstår vad de håller på med och ge dem en förutsättning att förändra. Vi kan aldrig förändra en annan människa. Däremot kan hon förändra sig själv med rätt förutsättningar och motivation. Det är viktigt för dig att ha integritet i paritet mot energitjuven.
Det finns flera energitjuvar. Oreda, TV och onödiga prylar. TV:n är förmodligen den största tjuven som tar tid och energi av dig. En bra idé kan vara att gå i mediacelibat ett tag för att se vad som händer med din energi. Då har du dessutom tid över att städa i de där pappershögarna som ligger och göra dig av med onödiga prylar som binder kraft. En populär filosofi är Feng Shui och handlar om att få rätt flöden av energier.
Tidsbrist kan vara energibrist. För många saker att göra. Heltidsjobb, barn, hus, gym, föreningsliv och andra aktiviteter kan bli för mycket.
Se till att du underhåller dina resurser i tillgångskolumnen. Drivkraft, kunskap och vilja är några. Förändring börjar med dig.