- Det känns jättekul. Jag tror att en sådan nominering kan vara viktig för företag, särskilt vi som inte är så kända här i länet, säger hon.
Basen har alltid funnits i Gävle, men företagssatsningen har riktat sig till andra regioner där lokala industrimässor har blivit mycket uppskattade. Men nu börjar det även märkas ett intresse bland företag på lokal front. Senast i maj arrangerade de Industrimässan på Läkerol Arena. Men trots att fokus inte legat på just Gävleföretag så har staden alltid känts som ett bra utgångsläge.
- Gävle är i mitten av Sverige, vi har lika långt till Malmö som till Luleå. Så basen är jättebra. Och dialektalt så tror jag också att det är lättare för oss att kunna prata med folk från hela landet.

I dag finns det inget annat företag som Euro Expo, som riktar in sig på just det lokala. Där företag i en och samma region ges möjlighet att ställa ut och nå ut till ett par hundra potentiella kunder samtidigt. Och i takt med att fler upptäcker dessa mässor så kan Euro Expo expandera.
- Jag tror att det funkar så bra för att vi gör det så enkelt och smidigt för våra kunder. Jag går alltid på en känsla utifrån mig själv som person och företagare för att hitta vad kunderna vill ha, säger Lola.

När företaget drog igång 1997 hade de 17 utställare, i dag rör det sig mellan 80-130 företag. Från att ha arrangerat ett par mässor per år så har de nu 18 stycken. Och nu har en nordisk satsning tagit fart. Norge har redan fallit för konceptet och Finland står på tur. I årsskiftet ska en undersökning påbörjas som förhoppningsvis leder till en första mässa på finsk mark 2011. Lola tycks ha hittat ett vinnande koncept.
- Visst fanns det någonting som sa mig att det skulle bli stort, men jag trodde nog inte att det kunde bli så här stort. Men ger man sig tusan på någonting så går det att genomföra, med hårt arbete.
Och hårt arbete är verkligen vad som ligger bakom den position hon numera är i. Lola startade Euro Expo tillsammans med Håkan Odelros som dessvärre gick bort bara tre år efter, precis när företaget hunnit bygga upp sitt varumärke och etablerat sig.
- Det kändes fruktansvärt. Det var ledsamt, tråkigt och väldigt kämpigt. Men jag bestämde mig för att fortsätta göra vad jag vi åtagit oss och jobba på. Och jag har en fantastisk personal som gör att vi kan genomdriva det här, säger Lola som fortfarande har en ganska slimmad personalstyrka på endast åtta fast anställda.

I dag jobbar Lola normala arbetstimmar, men det var några år med sjudagars veckor och en arbetsdag som kunde sträcka sig från åtta på morgonen till midnatt. Men hon har aldrig funderat på att sluta.
- Min filosofi är att så länge man tycker att det är roligt så klarar man allt! Jag tycker om att ha mycket att göra, det är då man blir som mest kreativ, säger Lola Bodin.
Marie Björk

Namn: Lola Bodin
Titel: Ägare av Euro Expo
Ålder: 43