Elisabeth Hugg lämnar Gävle Konserthus där hon arbetat som kommunikationschef det senaste året för att åter bli säljare av kongresser och konferenser.

– Det känns jättekul. Det här jobbet ligger nära mitt hjärta, säger Elisabeth Hugg som börjar sitt nya jobb i september.

Hon har jobbat med värdskap i över 20 år, bland annat i Gävle & Co, och ser sin långa erfarenhet som en stor tillgång.
– Jag har ett brett nätverk sedan tidigare, men det är det många som har. Min styrka är att jag har arbetat så länge med det här så jag vet vad gästerna vill ha, och framförallt vad vi kan göra här i Gävle och Sandviken.

Flera stora evenemang i bagaget
Om hon får nämna tre arrangemang där hon varit inblandad tidigare säger hon Curling-VM, den europeiska socialkonferensen 2001 och en konferens om autism 1996.
– Den sistnämnda nämner jag för att den kändes så viktig och jag lärde mig så mycket om ämnet.

Internationella evenemang viktiga
Hon brinner särskilt för internationella kongresser och anser de är viktiga för en stad.
– En internationell konferens eller kongress visar omvärlden att en stad har utblick. Man får hit kunniga människor som vi kan lära oss något av. Det är jätteviktigt att till exempel en högskola har professorer som vill locka hit konferenser, inte minst för studenterna och framtida värvningar.

Vilken typ av arrangemang kan du locka till Gävle-regionen?
– Varje år anordnas 45 000 möten runt omkring i världen. Rent teoretiskt kan vi vara värd för alla dom. Visst, en kardiologikongress med 20 000 deltagare blir för stort, men annars är det bara vår egen tilltro till oss själva som sätter gränsen.

Och vad ska du locka med i Gävle-Sandviken?
– Vi har välkända varumärken här och vi har bland annat Göransson Arena, Läkerol Arena, Konserthuset och kanske snart en helt ny evenemangsarena här i Gävle.

Elisabeth Hugg avslöjar att hon redan har börjat lägga ut krokar bland potentiella kongressarrangörer.

FAKTA

Gavle Convention Bureau är ett samarbete mellan Gävle kommun och 27 regionala näringsidkare med intresse i besöksnäringen.

Byrån ska hjälpa lokala aktörer att locka större arrangemang till regionen (fler än 200 deltagare) med tonvikt på konferenser och kongresser.

Ledningsgruppens ordförande är Beatrice Svedberg från Brinc Relations.