Ett 20-tal utställare hade samlats i ett för dagen uppbyggt mässområde under tak. Det var huvudpartner Peter Jansson på Tält och Fest som hade säkrat tillställningen med stora utställningstält i den vackra trädgården. Nu lyste bokstavligen regnet med sin frånvaro men nöjda besökare kunde både svalka sig i tältens skugga och ta del av utställarnas alla nyttiga erbjudanden.

Heldagen som arrangerades av nätverket Effect Plus inramades av både god och naturligtvis näringsriktig lunch och middag. Projektledaren Nalle Rydstrand tipsade utställarna om hur man får ut maximalt av en mässa och invigningstalaren Sophia Sundberg lärde besökarna hur de skall bli bättre minglare och poängterade att det gäller att vara nyfiken på människor vi möter och inte bara göra som vi alltid har gjort.
- Det gäller att göra på ett annat sätt om man vill ha ett annat resultat.

I det övriga programmet var det grupparbeten och Peter Ågren bjöd på en verbal "smakresa" om sitt liv som restauratör, trädgårdsmästarinnan Ylva Landerholm berättade om trädgårdar och offentliga miljöer, mästerkocken Fredrik Eriksson föreläste om matlagningens ädla konst innan den gemensamma middagen avslutade en både trevlig och hälsosam dag.

- Effect Plus har idag 129 medlemmar men målsättningen är betydligt högre, berättade Nalle Rydstrand. Alla medlemmar får också möjlighet att bjuda in varandra till sina företag, skapa erbjudanden, rabatter och arrangemang hos sig. Via Effects hemsida, som är öppen för medlemmarna, kan man hitta nyheter, söka arbetskraft eller kunder.

- Ett nätverk ska ge mer verklig nytta än det sociala och trivsamma. Gävle är alldeles för litet för att inte samarbeta, även om man är i samma bransch. Effect ska roa, inte oroa, därför är alla välkomna. Vi ska också skapa en helhet som gör effekt och får effekt.

Vi ser med spänning fram emot nästa arrangemang i Effect Plus regi.

Nyfiken på mer? Ring gärna Nalle Rydstrand på telefon 070-510 50 50 eller e-post nalle@effectplus.se

Se även:
http://www.effectplus.se