Det är drömjobbet för svensken. Ingenjör. Enligt en undersökning av Manpower. Ingenjör finns representerat i många yrkeskategorier och dess popularitet kan fortfarande ha samröre med att skolan fortfarande utbildar människor till jobb, samt att det finns en viss status förknippad med titeln.
Det som är högst intressant är entreprenör, som klättrat till nummer två på listan. Hur kommer det sig att så många vill göra något i eget regi?
Det är längtan. Alla människor har en dröm. För en del är det svårt att erkänna för sig själv.
Tänk att förverkliga sin idé, utveckla en produkt eller tjänst. Kanske är det mer tid. Alla har tjugofyra timmar. En del vill göra annat än bara jobba.

Entreprenör är ett tufft val på alla plan. Du behöver skruva om helt i huvudet. Bort med gamla paradigmer och in med positiva tankar. Personligt förändringsarbete är ett måste. Några av dina närmaste kommer protestera över ditt val. Välj människor som redan är där du vill vara och umgås med dem. Skaffa en mentor som håller dig på rätt spår.

Entreprenör handlar om mindset. Det är en inställning till allt du gör. Du tar snabba beslut och ändrar efter hand som du får bättre kunskap. I marknadsföring är det viktigaste att du syns än att ha den perfekta layouten första gången.

Entreprenörer är uppfinningsrika och anpassningsbara. De ändrar karaktär och roll. Ena stunden jägare, andra stunden fiskare. Taktik och uthållighet kännetecknar en entreprenör.

Några tankekorn:

Vad vill du? Egentligen. Vad är ditt mål i livet?

Är du beredd att offra en del?

Kan du lägga ner mycket jobb i början?

Är det här rätt för dig?

Ditt val påverkar många. Det viktigaste är att du vågar.