Eventansvarige på Tierp Arena, Jonas Karlberg och dragracing-teamen tog emot med öppna armar och visade frikostigt upp hela anläggningen inklusive den fantastiska utsikten högst upp på VIP-våningen. Jonas berättade den fantastiska entreprenörshistorian bakom anläggningen och det fantastiskt goda samarbetet med Tierps kommun. De 85 effect+medlemmarna delades sedan upp i fyra "team" som sedan fick besöka europa-eliten av Top fuel-, Funny cars och dragbike-förare. Alla berättade sin histora och bjöd generöst på anekdoter ur deras racingliv.
Gästerna fick verkligen en inblick i vilket enormt engagemang som krävs av hela team, familjer och sponsorer för att hålla sådana här verksamheter igång.
– Otroligt häftiga och engagerade historier, hälsar verksamhetsansvarige Nalle Rydstrand. Det var fantastiskt trevligt och jag tror att vi alla fick lära oss en hel del om passion och entreprenörsskap idag. Snacka om att våga, vilja och vinna. Och även om de inte vann jämt så varkade de ha förbaskat trevligt.

Vädrets makter var inte så nådiga så iom att det regnade under dagen så kördes inga race men Jonas och Tierps Arena löste detta på bästa tänkbara vis. Alla effectare som var med bjöds tillbaka valfri dag under helgen då finalerna i de tyngsta klasserna går av stapeln.

Dagen avslutades med en härlig middag, grillbuffé på Restaurang Berggrenska, och underhållningen sköttes med bravur av det uppskattade bandet Vuxna Pojkar.

Ett särskilt tack till de medlemsföretag som ställde upp och gjorde dagen till något alldeles extra:
Tierp Arena - Värdar
Wallners Buss - Transport
Restaurang Berggrenska - Grillbuffe med dessert
Vuxna pojkar - Underhållning med Mats från Westlund sound