Tryckpressarna går varma i USA. Små gröna papperslappar flödar in i systemet och driver på inflationen. USA:s skulder motas med låtsaspengar. I Sveriges Riksbank och andra europeiska banker är den dominerande valutan dollar. Den används som säkerhet och betalar olja och andra importvaror. 90% av transaktioner och köp sker med dollar. Endast 10% är kronor. ” Har dollarn problem, så har kronan problem”, säger Mike Mahoney expert på guld och silver och skrivit flera böcker i ämnet. Dollarn devalveras, det vill säga minskar i värde.

USA har lyckats tjäna pengar på de dollar som finns utanför deras gränser i 60 år. Resten av världen börjar nu vakna upp och inse detta. Mike Maloney säger också att om tio år kommer dollarn ha ersatts av en annan valuta. Dollarn kommer se annorlunda ut.

Det är stora processer igång i valutagrytan. Euron kommer försvinna på betydligt kortare tid. Redan om fem månader från nu!

Vad kan lilla jag göra som är djupt insyltad i svenska systemet? Dina pensionspengar är redan avdragna och placerade när du får din nettolön. Staten och kyrkan har fått sitt. Du sitter sist på linan. Tänk dig en älv som börjar forsande och frustande från fjällen och livlöst mynnar ut i havet.
Var på sträckan tror du det är bäst?

Se till att skaffa kunskap från rätt källor. Våga ställa de obekväma frågorna till din bank.
Här finns en bra sida: http://wealthcycles.com/
Utbilda dig om ditt eget liv. Du ÄR själv i det här och aldrig ensam. Det finns många som redan gör det.
Dina pengar är inte allt, fast det betalar resan i livet.