Så småningom samlades de flesta socken- och häradsbolagen under ett gemensamt namn, Dina Försäkringar, vilket idag är det femte största försäkringsbolaget i Sverige. Det har också resulterat i att Dina Försäkringar kommit med i den ”kundnöjdhetsundersökning” som görs varje år. Med gott resultat dessutom, Dina Försäkringar har haft de mest nöjda kunderna de senaste fyra åren! Men varje enhet är ett eget bolag. Dina Försäkringar Gefle Sandviken gick den första januari samman med Dina Försäkringar Sydöstra Hälsingland för att man ytterligare skall kunna vässa sina resurser på den lokala marknaden.
- Målsättningen är att öka volymen och få fler kunder, säger Magnus Bratt, VD för Dina Försäkringar i både Söderhamn och Gefle Sandviken. Vinsten med organisationsförändringen kommer kunderna tillgodo genom att vi ger gratis allrisk för lösöret till hem- och villakunder.
Dina Försäkringar inför också ett skydd för hussvampsskador för villa och fritidshuskunderna, även det utan extra kostnad!
Företaget behåller samtliga 12 anställda och om utvecklingen blir som man tänkt sig så kan det också bli aktuellt med nyanställningar.
Traditionerna från starten 1867, när ”Kungl Majt” gav Valbo brandstodsbolag koncession (tillstånd) att bedriva försäkringsverksamhet. Det var folkskoleläraren i Häcklinge Erik Hedman som skrivet brevet till kungen.
- Traditionen lever kvar i så motto att vi har en lokal förankring och personlig service, säger Thorbjörn Pellpers, som varit chef för Dina Försäkringar i Valbo.
Thorbjörn Pellpers fortsätter att jobba hos Dina Försäkringar, trots att pensionsåldern är uppnådd.
- Det är fantastiskt roligt att jobba med att ge personlig service, förklarar Thorbjörn Pellpers. Och det är lika viktigt både för våra privatkunder och företagskunder!