Tid. Önskar vi alla hade mer. Semestern lider mot sitt slut för många. Dags att krypa in i vardagen, som verkar oändligt lång. Ända fram till jul. Får klämma in en Ålandsresa däremellan. Vi har alla lika mycket tid.

Däremot har många svårt att leva i nuet. De går och ältar det förgångna. ” Det är inte som förr”, säger de och vältrar sig i dåliga minnen som håller dem kvar där. Andra är alltid i framtid. Nästa vecka då...nu är det bara några dagar kvar....

De klamrar sig fast vid ett framtida evenemang och glömmer helt bort att njuta av där de är. I nuet. Ta bara exemplet med jobbet. Det är en lång transportsträcka till jul. Och människor klagar över att de inte har tid. De strök just ett halvår!
Tidsbrist kan också vara att de har för mycket att göra. De hinner aldrig göra de viktiga sakerna, som förändrar.

Att jobba med tid är en gåva. Tänk dig att du varje dag jobbar åt dig själv. Du ger dig själv kunskap, pengar och rätt sorts människor. Jobbet kräver mer av dig och belöningen är mycket större.

Tid handlar om att göra det som känns rätt för dig och ger dig tillfredsställelse i områden som hälsa, familj, pengar, visdom och samhälleligt ansvar.
Den största utmaningen är förändringen att börja jobba med sig själv. Den kräver energi! Var hittar jag den, frågar du?
Drivkraften finns inom dig genom det mål/dröm du har i livet. Se till att brinna så hittar du den. Mata dig med bra litteratur och umgås med vänner som lyfter dig. Vill du ha nya, så fråga!
Det finns ställen på jorden som upplevs tidslösa. Key West i Florida är ett av dem, där du kan känna klockan falla av handleden och tempot sänkas till sengångarfart. Tid är pengar och inget av dem existerar egentligen. Du kan köpa tid genom att börja utbilda dig själv i de olika teknikerna. Klockan går...tick...tack.