Gävle Offset har arbetat med digitaltryck i tio år och har nu investerat i den allra senaste digitaltekniken, som är den tredje generationen för Gävle Offset. Man bjöd därför in kunder och partners till en demonstration den 15 oktober.

Mats Carlberg ansvarar för de nya Xeroxmaskinerna som levererats av Haglöf & Nordkvist. Hans Haglöf var också med och demonstrerade alla finesserna på ”tvillingmaskinerna”. Den ena maskinen både trycker och binder i ett moment medan den andra är anpassad för plana produkter som vykort, produktblad mm. Färgåtergivningen var alldeles utmärkt.
– Med de här maskinerna kan vi göra korta serier med bra tryck och med anpassade budskap för olika målgrupper, framhöll Mats Carlberg. Det ger mindre företag möjlighet att ta fram små upplagor i hög kvalitet till en låg kostnad. Då tänker jag på restauranger, butiker och privatpersoner för menyer, presentkort, lunchkuponger, bröllopskort, tackkort, inbjudningar m.m.
Man kan till exempel göra en förstklassig förupplaga av årsredovisningen så att styrelsen kan ha synpunkter på innehållet innan den slutliga upplagan trycks.
– Man kan använda alla papperstyper som är avsedda för tryck, berättade Mats Carlberg.

Flexibiliteten med digitaltryck ger således stora möjligheter till variation, det är bara att släppa loss fantasin! Personliga trycksaker med till exempel direkttryckta namn och adresser, varierande innehåll mm ger stora möjligheter att anpassa trycksakerna!