Två företag har flyttat in under samma tak som simhallen - Heimers Helhet och Hälsa samt Nautilus Gym & Bad – och besökare har fått massvis med möjligheter till träning och avkoppling.

Under mer än 20 års tid har Ockelbos lilla simhall betraktats som en ekonomisk belastning, trots att den är så trevlig att förskolor och skolklasser i Gävle under många år har valt Ockelbo i stället för de egna baden.
Kommunen har försökt arrendera ut och sälja simhallen, utan resultat, men när kommunens vaktmästare Håkan Alkberg också blev fritidsintendent påbörjades kursändringen.
Jag sa att vi ska utveckla simhallen, inte avveckla den, säger Håkan Alkberg och berättar att han hade reagerat mot att kommunen drog in personal och minskade på öppettiderna.
Då minskade intäkterna lika mycket som man sparade, och samhället förlorade eftersom servicen blev sämre. Så vi ökade öppethållandet med elva timmar i veckan och besöksantalet ökade.
Håkan Alkberg berättar att en enkät bland besökarna gav en klart positiv bild av förändringen.
Det blev jättebra.
Till den positiva utvecklingen har ett ganska nytt företag, Heimers Helhet och Hälsa, bidragit starkt. Helena Hallstensson, som arbetar halvtid på simhallen och som även hjälper företaget några timmar i veckan, har märkt stor skillnad efter det förlängda öppethållandet.
Nu lockar vi besökare till varandra, konstaterar hon och berättar att de förbättrade träningsmöjligheterna har lockat idrottsföreningar, bland dem Ockelbo IF, till simhallen och till de nya företagen.
Håkan Alkberg berättar att Nautilus gym & bad var något av en positiv chock för honom. Företaget kontaktade honom och frågade om Ockelbo ville ha ett gym med utrustning för 2,5 miljoner.
Det blev ett snabbt beslut, skrattar han och berättar att kommunen inte behöver göra mer än att hålla med lokal och den personal som redan finns.
I mitten av januari hölls invigningen, med många besökare, och 1 februari hade det sålts 360 årskort till anläggningen.
Försäljningen av årskort till företag har ökat markant, till bland andra ICA Ugglebo som bjuder hela sin personal på bättre styrka och kondition.
Det här känns positivt, säger Håkan Alkberg.