Det spelar uppenbart ingen roll hur stora mål du har, hur positiv du är eller hur många böcker du har läst när du inte kan få dig själv att agera. Man kan enkelt dela upp människor i två kategorier, de som vågar agera mot sin dröm och de som är kedjade av rädsla och som du förstår så är skillnaden i resultat mellan de här grupperna astronomiska.

Så hur överkommer man rädsla? Hur garderar man sig mot att misslyckas? Det gör man inte. Det går inte. En besvikelse för många, men faktum är att du inte behöver. Du behöver inte vara rädd, för du behöver inte misslyckas. För håll i dig, att misslyckas är ett val.

Jag antar att vi alla verkligen har arbetat mot något för att sedan se att det inte går som vi har tänkt oss. Men på grund av att vårt mål var något vi verkligen ville uppnå arbetade vi vidare för vid ett senare tillfälle lyckas, alla har vi en sådan historia. Donald Trump, världens stora fastighetsguru låg miljarder i skuld innan han skuldsatte sig ytterligare för att bygga upp sitt imperium. Lance Amstrong drabbades av testikelcancer innan han verkligen triumferade på sin cykel. Oprah Winfrey upplevde vad många skulle kalla en hemsk uppväxt för att sedan hamna i fängelse innan hon blev en förebild för hundratals miljoner kvinnor och män över hela världen.

Hur många chanser skulle du ge ditt barn att gå innan du sa, nu räcker det du har fått din chans?! Ungen skulle få försöka tills dess att den faktiskt kan gå, eller hur? Det är en magisk formel. Varför tror du att så många människor i världen går? Så ett barn som ramlar, har de misslyckats? Inte förrän barnet ger upp.

När du sätter av emot ditt mål och det inte går som du har tänkt dig, så lär du dig, ställer dig upp och provar igen. Du kan inte misslyckas förrän du ger upp. Vilket betyder att misslyckas är ett val vi gör. Behöver du ge upp? Nej. Behöver du då vara rädd för att misslyckas? Varför skulle du? Det går ju inte.