Tillvaron blir ju så mycket härligare om man har kul - oavsett om du jobbar eller är ledig.
Jag hade förmånen att för någon vecka sedan följa med på näringslivskryssningen GalaxyMeeting och fick, förutom att träffa en massa engagerade företagare och politiker, lyssna på flera spännande föredragshållare. Kristian Luuk var väl kanske den mest kända även om jag, och fler med mig, naturligtvis undrade vad han kunde tillföra som låg utanför hans ordinarie ämnesområden som att leka "Arga leken" och leda musiktävlingar i TV.
Kristian redogjorde dock på ett inspirerande sätt om fördelarna med akademiska studier, våndan av att läsa sådant som man finner ointressant och lyckan av att få hålla på med det man är intresserad av.
Kristians tre goda råd var i enkel punktform följande:
1: Ha roligt - dvs försök att hålla på med det du är riktigt duktig på. Hans tes, vilket jag gärna skriver under på, är att alla har talang och är riktigt duktiga på en sak, och då är det väl synd och skam att inte försöka utveckla den styrkan.
2: Finn din motpol - Är du kul men slarvig, hitta någon som det är mer ordning och reda på och kanske lite mer korrekt! Detta kan gälla både på jobbet, när man driver företag och även i förhållanden, förutsatt att man har samma värdegrunder i övrigt förstås.
3: Våga bryta upp - Endast du själv kan ändra din egen tillvaro, ingen annan gör det åt dig. Suger jobbet eller förhållandet så är det faktiskt upp till var och en att göra något åt det. Livet är för kort för att samla en massa tråkiga erfarenheter och hålla fast vid det som är negativt för länge, kanske helt i onödan.

I Kristians fall visade det sig att hans stora engagemang i studentradion på Handelshögskolan som bekant fick mycket större betydelse för hans fortsatta yrkesliv än de studier han pliktskyldigt genomförde, coachad av sin släkt i jakten på ett "riktigt arbete".

I den snabba internationalisering som nu sker och den vikande konjunkturen är det ju stentufft på arbetsmarknaden - skall man då inte vara rädd om det jobb man har? Självklart är det så - om man trivs och utvecklas förstås - annars kan det ju vara en ypperlig möjlighet att ta sig en riktig funderare på vad man vill göra i framtiden om tillfället uppenbarar sig. Alla kan ju inte bli programledare eller starta gratistidningar, men som ordspråket säger "Det finns någon för alla" hävdar jag att "Det finns plats för alla" - det gäller bara att hitta rätt!

Trevlig läsning, God Jul & förhoppning om att du får ett riktigt Gott Nytt År.

Joe Formgren
Gestrike Magasinet

PS. Har du hittat rätt och hur gjorde du då? Berätta gärna din egen historia direkt på vår hemsida:
http://www.gestrikemagasinet.se
Alla får ju vara med i Gesrike Magasinet och berätta det mesta om det bästa i vår region