Dagens moderator var Gävlebördiga Titti Schultz, i vanliga fall programledare för Rix MorronZoo och värdinna var Lena Hisved, turismansvarig på Gävle kommun.

Det bjöds på mycket inspirerande föreläsare i form av bland anat bland andra Mikael Genberg, känd för sina alternativa boendemiljöer. Han ligger till exempel bakom Hotell Hackspett, en trädkoja i Västerås, 13 meter upp i den största eken i stadsparken. Han planerar även för en stuga på månen och har idag ett flytande hus i Mälaren med ett undervattensrum. Mikael visade sig vara en sann entreprenör och inspiratör och var för många ett givet samtalsämne under lunchen. Den var naturligtvis lagad av lokala råvaror och skickligt smaksatt och serverat av Gävligt Gott!

Marcus Eldh, grundare av Wild Sweden, och en av Sveriges duktigaste viltguider och en hängiven förmedlare av stora naturupplevelser inledde eftermiddagen med att noga poängtera vikten av att paketera sina erbjudanden och att det då är lättare att hitta både kunder men även återförsäljare.

Det skedde även prisutdelning av årets utmärkelser enligt följande:

Årets Flitiga Lisa – det företag eller person/personer som har visat extra mycket flit och uthållighet:
Ulrika Kristiansson och Carola Arnaryd på Hedvigs Trädgård
Motiveringen lyder:
”För deras vilja och engagemang att skapa något större än en inspirerande handelsträdgård genom att delta i destinationsutvecklingsarbetet och se de möjligheter som finns. De är öppna för samarbeten, de är drivna och ambitiösa och inte minst två glada, leende personer.”

Årets varmaste famn och bredaste leende – det företag eller person/personer som har uppvisat ett extra bra värdskap:
Anders Larsson, City Gross
Motiveringen lyder:
”Alltid trevlig, alltid kunnig, alltid intresserad av att dela med sig av tankar, tips och recept. Av Anders känner man sig verkligen sedd och uppmärksammad. Ett föredöme för "vanliga" besöksnäringsföretagare.”

Årets dirigent – Den person som har uppvisat ett extra bra ledarskap, av ett företag eller ett samarbete/nätverk:
Tomas Lindqvist, Högbo Brukshotell
Motivering:
” Tack vare sitt goda ledarskap har han motiverat och skapat en gemenskap med övriga företagare i Högbo bruk. Det har inte minst resulterat i ett samarbete där man jobbar tillsammans för att bli ännu starkare. Tomas är tydlig, rak och driven vilket gör honom till en fantastisk ledare. "

Årets spindelnät – Det nätverk eller gruppering som bäst har visat att samarbete skapar resultat:
”Kurbits”. Ett nationellt initiativ där vi har 4 grupper i vår region med totalt 36 deltagande företagare.
Processledare: Cecilia Hed Malmström
Motiveringen lyder:
”På ett praktiskt sätt och med enkla verktyg underlättar Kurbits för små företag att växa, nätverka och inspireras. Ovärderliga kontakter skapas samtidigt som man utvecklas som företagare.”

Både arrangörer, besökare och eventansvariga på Brinc Relations var nöjda med en lyckad dag i kreativitetens och besöksnäringens tecken.

Foto: Jenny Schedin, Brinc Relations