Det var nämligen 30 år sedan de muckade från I 14 i slutet av maj 1982.
– Vi är några tappra kämpar från denna gyllene årgång som hade bestämt oss för att träffas, prata minnen och vad som hänt under 30 år i frihet, berättar Joe Formgren, en av initiativtagarna.
Genom åren har han med förhållandevis jämna mellanrum träffat de gamla vapendragarna från gruppbefälsutbildningen i form av Magnus Brändeskär, Leif Carlsson och Kjell Timmerholm.

De hade diskuterat om att göra något i anslutning till 20-årsdagen men kom inte till skott den gången. Detta år gick det bättre och med ganska kort varsel dök det upp ett antal välbekanta ansikten och det blev en fantastisk kväll där alla berättade sina bästa lumparminnen samt vad som hänt var och en under de trettio år som gått.
Att åren gått fort var alla överens om liksom att kvällen blev så lyckad att man hoppas kunna göra ett större arrangemang när det är dags för fyrtioårsjubileum - även om det är ett tag kvar dit.

Text: Joe Formgren
Foto: Joe Formgren/Tom Widorson

Bildtext: Övre raden från vänster: Mats Rollén, Joe Formgren, Tom Widorson, Kjell Timmerholm, Magnus Brändeskär, Thomas Andersson och Roger Alm. Nedre raden från vänster: Lars Lindh, Leif Carlsson, Peter Hultman och Stefan Åsbrink.