Vad innebär ett coachande ledarskap?
Ett coachande ledarskap handlar om att stärka och utveckla medarbetarna till deras fulla potential, att lyssna på dem och tro på att deras kvaliteter kan frigöras. En bra coach motiverar alla till att använda sina styrkor och att hantera sina svagheter.

Hur går det till?
Chefer som praktiserar ett coachande ledarskap ser sina medarbetare utifrån deras framtida förmåga och inte genom tidigare prestationer. En coachande ledare är ett enormt stöd i att hjälpa medarbetarna bryta gamla tanke- och handlingsmönster. Det gäller att anta en betydligt mer optimistisk inställning än vanligt till människors ofta slumrande förmåga, att fokusera på tillväxtområden och att se möjligheterna i varje situation.

Genom återkommande utvecklingssamtal tar den coachande ledaren reda på hur medarbetarna vill bidra till företagets framgång. En ledare med god självkännedom som upplever trygghet i ledarrollen klarar bättre av att ta sitt ansvar och kan aktivt välja väg själv, vilket är en förutsättning för att kunna coacha och leda andra till kloka val.

Grunden är ett samtal i fyra steg:
Avsiktsförklaring – Definiera nuläget – Beskriv alternativa möjligheter – Ta beslut.

Rollen som coach innebär aktivt lyssnande, öppna frågor, att observera, samt att ge feedback genom omformuleringar och sammanfattning. Medarbetaren har ett ansvar för att vara närvarande, aktiv och fokuserad. Ett coachande arbetssätt bygger på att det finns en vilja att utvecklas och det krävs ett ömsesidigt förtroende som kommer att växa i takt med utvecklingen.

Varför är ett coachande ledarskap bra?
Syftet med ett coachande ledarskap är att stärka medarbetarnas förmåga att agera självständigt, att utvecklas och växa genom att själva komma fram till sina lösningar. Coaching hjälper till att skapa en företagskultur som präglas av målmedvetenhet, ett öppet klimat och bättre beredskap för att hantera konflikter.


Ett coachande ledarskap leder till större delaktighet och medarbetare som presterar mer. Det innebär i slutänden en bättre chefsvardag och högre lönsamhet.