Cityklinikens koncept handlar om att behandla kroppsliga problem och symptom, både på kort och även på lång sikt. Det kan vara skönt att bli kvitt det onda i ryggen, men det gäller också att se till att problemet inte kommer tillbaka. En bra lösning kan vara att ha ett program med återkommande besök med aktuell behandling eller ett träningsprogram.
Bästa sättet att hålla sig frisk är förebyggande behandling. Många företag anlitar Citykliniken för att minska risken för sjukskrivningar hos personalen.
Med akupunktur kan man behandla bland annat muskulära problem och allmänna smärtsymptom som huvudvärk, ont i axlarna mm. Akupunktur stimulerar blodcirkulationen samt nerv- och hormonsystemet, vilket hjälper kroppen att återställa funktionerna när organen sviktar. Per använder prof. Öckermans blodanalysmetod för att få ett bredare underlag för hälsoanalyserna.
Kiropraktorn jobbar med ”rörelseapparaten” för att återställa balansen i kroppen. Jonas gör justeringar för att man skall återfå rörelseförmågan i lederna. Han använder sig också av massage, stretching och ”triggerpunktbehandling” (behandling av knutor i musklerna).
Fotspecialisten arbetar både med förebygga och åtgärda fotproblem som nageltrång, kartnaglar, liktornar, rådgivning vid fotsvamp mm. Förebyggande innebär även tips och råd hur man skall sköta fötterna för att slippa framtida problem. Även den som har friska fötter har nytta av en avslappnande fotbehandling. Vid fotmassage stimuleras nämligen oxytocinet ("lugn-och-ro-hormonet") som har en lugnande och avslappnande effekt.
Alla tre framhåller betydelsen av förebyggande behandling. Många sjukskrivningar skulle kunna undvikas med hjälp av en enkel undersökning och eventuell behandling. Jag har själv erfarenhet av s k frusen axel och det kan man behandla på Citykliniken för att få ner sjukdomstiden. Mina besvär varade i sammanlagt 6 år men Jonas tror att det kunde ha varit möjligt att nästan halvera den tiden!
Citykliniken finns på Norra Skeppargatan i trivsamma lokaler. "Hemtrevligt" skulle man kunna säga med en känsla långt bort från sjukhusmiljö.
På Citykliniken är man också noga med patientsäkerheten och de har därför både ansvars- och patientförsäkringar. Jonas är legitimerad kiropraktor med diplom som utfärdats av Socialstyrelsen. Alla tre för noggranna patientjournaler vilket ger en extra trygghet för patienterna.
Så om man vill förebygga eller åtgärda hälsoproblem kan man med förtroende vända sig till Citykliniken!