- Det här är ett med våra mått viktigt och stort avtal, och det är ytterst glädjande att vår marknadsavdelning kunnat arbeta fram detta samarbete, säger Gefle IF:s tillträdande klubbdirektör Eva von Scheele-Frid.
City Gross är en rikstäckande kedja med rötter i Skåne sedan 1920-talet, det svenska familjeföretaget har sedan gått i arv och utvecklats inom Bergendahls-gruppen. Under senare år har verksamheten spridits norrut i landet, och i maj i fjol fick Gävle sin första City Gross-butik.
Andreas Eklind från Bollnäs är butikschef och den som har förhandlat fram det nya avtalet som gör butiken till samarbetspartner med Gefle IF. City Gross har som policy att stödja ungdomsidrott före elitidrott.
- Detsamma gäller avtalet med Gefle IF, även om det är en allsvensk fotbollsförening vi samarbetar med. City Gross kommer att synas på ungdomslagens matchställ, inte på A-lagsspelarna, säger Eklind. Gefle IF är en av stadens största föreningar på ungdomssidan, och vi vill gärna nå ut till så många föräldrar som möjligt.
City Gross har sedan tidigare ägnat sig åt ”social sponsring” och med olika avtal gynnat ungdomsidrott, föreningar som haft det tufft ekonomiskt och även arbetat mot hemlöshet och stöttat utsatta människor i Baltikum.
Andreas Eklind är själv en ”fotbollsfantast” (men hemma i Bollnäs är det bandy som gäller), och Gefle IF:s framgångar i det allsvenska spelet har förstås inte gått honom förbi.
- Föreningen har klarat sig kvar och etablerat sig i högsta serien med små medel, de ligger alltid bra till i Fair Play-ligan. Det finns många positiva saker med Gefle IF, inte bara att de spelar i Allsvenskan.
City Gross kommer att sälja GIF-souvenirer i sin butik, och de kommer också att ha en av spelarna i A-truppen speciellt knuten till sig. I det här fallet handlar det om Daniel Leino, den lovande junioren som redan i höstas debuterade i Allsvenskan och nu har ett kontrakt med klubben.
- Daniels mamma är kassachef här på City Gross, så det passar ju bra, säger Eklind med ett litet skratt.
Vidare kommer City Gross att synas i och på kiosker på Strömvallen och höras i reklamjinglar vid matcher. Dessutom fortsätter City Gross också med sina samarbeten med de andra Gefle IF-delarna Helges och GIF Friidrott.
- Vi har planer på att baka ett Gefle IF-bröd i vårt bageri framöver. En annan sak är att vi kommer att placera ut ”brevlådor” inom Gefle IF:s verksamhet, på kansliet, i omklädningsrum osv. Där samlas kvitton från vår butik som ger 1 procent tillbaka i återbäring.
Hos Gefle IF råder stor tillfredsställelse över detta avtal med en ny större aktör.
- Det är extra kul med en ny aktör i detta tuffa ekonomiska läge, och City Gross stöd till ungdomsverksamhet och bredd känns väldigt bra, avslutar von Scheele-Frid.