Wilhelmina Akademien märker tydligt att behovet av nätverkande och kommunikation har ökat. Därför satsar företaget ännu mer på olika former av chefsnätverk för erfarenhetsutbyten mellan chefer.

”- Det är nätverkande och stöd som behövs i dessa tider för chefer, säger Maria Lindén på Wilhelmina Akademien i Gävle. Sedan snart tio år arbetar företaget med Ledarutveckling i nätverk, för grupper av både kvinnor och män i chefspositioner. I år startar företaget emellertid flera grupper av chefsnätverk för erfarenhetsutbyte, då det finns en efterfrågan på detta från marknaden.

I chefsnätverken får deltagarna ett professionellt forum, där var och en bidrar med sina erfarenheter, för att hitta nya lösningar och uppnå mål som man på egen hand har svårt att nå. Ofta uppstår en stor trygghet och tillit i grupperna och nätverken kan leva vidare i flera år av egen kraft. ” - Att chefen orkar med och kan stå stark i tider av kraftig förändring är nyckeln till att företagen lyckas med sina processer i neddragning och förändring”, säger Maria Lindén.