Petter Hansson besökte Strömvallen för att kolla på allsvensk fotboll, GIF mot Halmstad den 24 juni. Vi bjöd Petter och Göran på en fika i pausen.
Petter är född (1976) och uppvuxen i Söderhamn och inledde karriären i Söderhamns FF. 1998 värvades han till allsvenska Halmstad. Det var därför särskilt intresse för dagens match.
2002 blev Petter proffs i Heerenveen i Holländska högsta ligan. Han var med i landslaget både EM 2004 och VM 2006. Idag är han given backklippa bredvid Olof Mellberg.
Petter har tillbringat semestern i Söderhamn. Den kommande veckan flýttar han till Rennes och franska ligan. Petter känner förväntan och hoppas att han skall kunna utvecklas ytterligare som fotbollsspelare.
Pappa Göran kommer ursprungligen från Storvik. Han valde den flygmilitära banan och blev så småningom överste vid F15. Idag jobbar Göran som flygplatschef i Söderhamn. Han har också deltagit i arbetet med att utveckla den gamla flygfottiljen till ett modernt industriområde! Göran är dessutom ordförande i Söderhamns FF.
Hur matchen gick? GIF var ofina nog att spela ut topplaget Halmstad och segersiffrorna stannade vid 2-0.