Vad är ditt/ert bästa tips när det gäller att spara energi?
– I snitt 35 % av värmeförlusterna i ett  normalt  småhus försvinner genom fönster och dörrar enligt Energimyndigheten! Genom att byta två-glasfönster till energifönster och den gamla ytterdörren till en modern, välisolerad dörr kan den delen av energiförbrukningen halveras, dvs en minskning totalt med 15-20 %. Genom att byta till välisolerade fönster höjer man ytterväggens yttemperatur vilket minskar kallraset, som man upplever som drag. Det gör att man kan sänka rumstemperaturen vilket sparar ännu mer energi!  En grads temperatursänkning minskar energiförbrukningen med cirka 5 %. 
 
Vilken är er populäraste produkt/tjänst idag?
– Byte av fönster , fönsterdörrar och ytterdörrar, dvs demontering av de gamla och montage av nya inklusive allt kringarbete. Vi besöker våra kunder och lämnar kostnadsfri offert. ROT-avdraget gör ju att Skattemyndigheten betalar halva montagekostnaden!.
 
Vad tycker du man skall tänka på om man funderar på att byta värmekälla?
– Om man t.ex vill installera bergvärme eller annan typ av värmepump ger det bättre effekt om man också byter till täta fönster och dörrar samt tätar huset i övrigt. Ventilationen ser man över så att den fungerar, men på ett kontrollerat sätt i stället för genom springor och glipor. Prata med din leverantör av bergvärme eller värmepump. 

Har du som läsare några tips och råd eller nyheter från er verksamhet så publicera dem gärna direkt på http://www.gestrikemagasinet.se
eller på nyhetstjänsten http://www.svenskpress.se