Så fort någon vill sätta upp en kamera för att komma tillrätta med oönskad brottslighet eller busliv så kommer människorättskramarna stormande och skriker "NEJ, det inkräktar på vår integritet!"
FRA-lagen -samma sak, "Nej, intrång i den personliga integriteten!"
Var är ni någonstans när TV-kontrollanterna smyger omkring? Snacka om intrång i den personliga integriteten! Många människor har också reagerat när den här övervakningen blir alltför närgången och obehaglig, dessutom i det egna hemmet!
Borde inte samhällets resurser användas till grövre brottslighet än att jaga "licensskolkare"?
Men först måste vi reda ut begreppen, varför har vi TV-licens? Jo, en gång i tiden var TV en ovanlig syn i våra hem. 1958 köpte mina föräldrar TV för att kunna kolla på fotbolls-VM. I den by vi bodde fanns ett hundratal hushåll och vi var de enda med TV, som mest visade myrornas krig. Då kändes det helt OK att betala TV-licens eftersom det var så få som hade TV. Då var det rättvist att bara de med TV betalade, men idag har nästan vartenda hushåll tillgång till TV-apparat, app, mobiltelefon, dator mm för att se favoritprogrammen,
Alltås finns det ingen anledningen att ta ut en avgift för det, med tanke på den obehagliga kontrollapparat som den fört med sig!
Licenskramarna menar att det är viktigt att public service (adekvat anglosaxisk terminologi för statlig radio och TV) är oberoende.
Oberoende?
Är det därför man har sponsorer till vissa program? Är det oberoende?
Är det därför man skickar ut massor av propaganda om finessen med public service, "tack för att du betalar"? Är det oberoende?
Sluta tjafsa och lägg ner Radiotjänst! En organisation som är helt ute ur tiden och dags att den försvinner när Kiruna rivs och flyttas.
Jag är säker på att cheferna på Sveriges Radio och TV har ljud i pipan om det är någon minister som lägger sig i programtablån.
Däremot får politikerna gärna se till att sponsring av public service upphör, omedelbart! Är det något som får en att misstänka otillbörlig påverkan så är det sponsorer av TV-program!
PS Enligt vanligtvis säkra källor kostar TV-kontrollen över 150 miljoner per år!