Det var tredje gången som Bomässan anordnades i Gävle och mässgeneralen Dennis Roskvist var lyrisk över resultatet.
- Lördagen var det verkligen trevligt att se alla människor som besökte oss, sa Dennis. Både besökare och utställare är nöjda och då är jag också nöjd.
Tilläggas kan att 90 procent av de lokala utställarna redan har bokat plats på Bomässan 2012!
- Vi har också fått flera bokningar till nästa år från företag som inte var med i år, berättade Dennis. Mat-Torget kommer också att bli större nästa år och så skall vi ha storbildsskärm med Vasaloppet i stället för seminarier på söndagen!
Vad tycker Simon & Tomas om Bomässan?
- Det är jättekul att komma ut och prata med alla människor som är intresserade av heminredning och design, sa Simon Davies. Och så får vi tillfälle att komma ut och inspirera alla att använda något annat än vitt, som nästan borde förbjudas.
- Vår målsättning är inte att påverka folks smak i första hand, vi vill att alla skall intressera sig mer för hur man inreder sitt hem, sa Tomas Cederlund. Det handlar mycket om att tänka efter ordentligt hur man vill ha det innan man sätter igång.
Har de något särskilt tips till besökarna?
- Passa på tillfället att prata med och rådfråga alla experter som samlats här, det tycker jag är ett bra tips, sa Tomas.
Dan Holmgren funderar på att byta fönster och passade på att få goda råd av Bengt Strömbäck och Jori Korpisalmi, Fönsterbutiken.
- Jag tycker det är en bra mässa och mycket att titta på, sa Dan Holmgren.
Bengt tyckte också att fungerade bra och att det var bra intresse.
Rönngren Mark & Trädgård är med för tredje gången. Anders Rönngren tycker att Bomässan passar jättebra tidsmässigt eftersom det är nu planerna på att jobba med utemiljön börjar ta form. Ylva Landerholm jobbar med trädgårdsdesign hos Rönngren Mark & Trädgård och deltog även med ett seminarium, ”Gör det omöjliga möjligt i trädgården”.
- Många har fått nya idéer genom resor till olika länder och det försöker vi matcha med våra produkter, berättar Anders Rönngren.
Marie och Leif Höglund strosade omkring och kollade vad utställarna hade att erbjuda.
- Som gammal utställningsbyggare (Expo-Design) känns det fantastiskt att se så mycket folk här, sa Leif.
Med dagens energipriser var det lätt att locka besökare till två av utställarna som erbjuder isolering av naturfiber (trä eller papper), Berga Allservice och Cremab.
Hos La Poterie var Lennart Pettersson och Åsa Friskman var också nöjda – särskilt med att Simon & Tomas besökte montern och beundrade deras färglada keramik.
- Det har varit en bra mässa och vi har många besökare, sa Lennart.
Hos Dina Försäkringar fick man prova på minigolf och så bjöd ”Dina-gubben” på karameller.
- Vi har haft mycket folk här och vi blir absolut med nästa år också, berättade Elin Pällpers.
Mikael Larsson skall bygga hus och tyckte att Bomässan var ett bra tillfälle att få information inför bygget. Hos Köksdesign visade Anders Jansson kök för Håkan.
- Lördagen var jättebra, sa Anders. Vi har fått många kontakter så vi är helnöjda och kommer att vara med nästa år också.
Mikael Cederholm på Cederholms Tak höll med och ställer ut även nästa år på Bomässan.
Hos Wisy kollade Anita och Lasse Högström vad det innebär att byta fönster. Fredrik Pettersson hade fått många förfrågningar och var mycket nöjd med mässan.
Mattias Edkvist och Patrik Jönsson på Värmepumpcenter hade också många besökare och de flesta var intresserade av att få veta mer om bergvärme.
Lasse Sundin, Norddesign kök: Bra mässa och vi har bokat många besök för offerter!
Bomässan gav många inspiration för våren, som äntligen är på väg!