Direkt vid entrén huserade Claes Pira, som tillsammans med personalen demonstrerade hur man klättrar i träd när de behöver toppansas. Claes verkade nöjd med publiktillströmningen.
- Det är viktigare att det kommer intresserade kunder som är beredd att betala 100 kronor än att det strömmar in folk som mest är intresserade av att plocka åt sig godis och en och annan broschyr, sa Esbjörn Udd som visade Wisy Fönster.
Anders Rönngren instämde och han var nöjd med att så många intresserade hade besökt deras monter.
Ulrika Åhrman berättade om ROT-avdraget i Skatteverkets monter. Både husägare och hantverkare ser fram mot klarare besked hur det skall fungera efter beslutet i riksdagen i slutet av mars.
Flera utställare tyckte att ROT-avdraget är bra både för konsumenterna och för att företagen skall kunna konkurrera på lika villkor med dem som fuskar med skatten. Men företagarna ger tummen ner för förslaget att företagen skall ge kunderna rabatten. De riskerar att få extra besvär om kunden redan använt max avdrag 50.000 eller om de har skatteskulder.
- Nedgången i efterfrågan i vinter har vänt sedan det blev klart med ROT-avdraget, berättade Esbjörn Udd.
Simon och Tomas bjöd verkligen på sig själva. Mellan sina framträdanden på scenen fanns de antingen i Bomässans monter eller så strövade de runt i utställningen. Massor av människor kom fram för att få autograf, från de allra yngsta till de allra äldsta. Men de gav sig ändå tid att svara på våra frågor.
- Jag hamnade i Sverige på en affärsresa för ett antal år sedan, det var en vacker vårdag och alla svenskar var på sitt bästa humör, så jag beslöt mig för att stanna, sa Simon Davies.
Simon upptäckte att vi svenskar hade uppfattningen att engelsk inredning handlade om tunga, klassiska saker och det ville han ändra på. Simon och partnern Tomas Cederlund öppnade en inredningsbutik i Stockholm, "London W8". Första dagen kom tre besökare och alla tog av sig skorna när de kom in i butiken. Simon är van från England att man inte ens tar av sig ytterskorna i hemmet och blev naturligtvis förvånad.
- Vi hade nog lagt in för fina golv, trodde Tomas.
De verkar ta uppståndelsen med ro, trots att den är nästan i nivå med rockstjärnestatus! Två damer i + 65-årsåldern erkände att de var med och skrek på 60-talets rockgalor och nu såg de nöjda ut när de fick nya autgrafer att lägga till samlingarna. Nästan alla besökare samlades vid scenen när Simon & Tomas uppträdde. Då fick i alla fall utställarna en liten lugn stund på lördagen!
Simon och Tomas tog sedan tåget hem till Stockholm där de utökat sitt "imperium" med en olivoljeshop.
ROT-avdraget